Thanos'un Marvel Evreni'ni Koruduğu 5 An!


Kahramanların en büyük düşmanı, dünyanın korkulu rüyası, Titan Thanos! Onun ismini duymayan yoktur. Yaptığı kötülükleri, kahramanların başına ördüğü çorapları illaki biliyorsunuzdur. Peki zamanında Thanos'un Evreni korumak için de birçok kez mücadele verdiği biliyor muydunuz? Bilmiyorsanız bu yazı tam size göre!

5- Galaksinin Koruyucuları'na Yardım Etti!


Koruyucular "Canververse" adında bir dünya keşfettiler ama keşfettikleri bu dünyanın yaşam-ölüm oranlarında dengesizlikler vardı ve bu yüzden Thanos'tan bunu halletmek için yardım istediler. Thanos'ta kendinden beklenmedik bir şekilde bu isteği geri çevirmeyip yardım etti. Sorunları çözmek için Koruyucular ile birlikte çalıştı. Yol boyunca Drax ile aralarında sürtüşmeler ve ufak kavgalar olsa da hepsinin üstesinden geldiler birlikte çalıştılar. 

4- Necropsy'i Tersine Çevirmek İçin Çalıştı!


Mar-Vell'ın hikayesini hatırlayın bakalım bir. Güçleri karşılığındaonu yavaş-yavaş öldüren bir kanser hastalığı sözleşmesi yapmıştı. The Thanos: Imperative hikayesinde Koruyucular ve Çılgın Titan Thanos bir kez daha Cancerverse adı verilen yere giderler. Burada Necropsy adı verilen süreç ortadan kaldırılmış halde olduğu için yine bir çeşit dengesizlikler boy göstermeye başlamıştır. Thanos hemen bunu tersine çevirmek için bir plan düşünür ve Koruyucular ile birlikte çalışarak işleri yoluna koyar.

3- İki Evreni Birden Kurtardı!


Yine The Thanos: Imperative hikayesinde Cancerverse'de Mar-Vell ile çatışmalar arttıkça Thanos savaşı kaybetmeye başlamıştı ve bu durum Ana Evren olan Earth-616 için de tehdit olmaya başlamıştı. Ancak o yinede Lady Death ile birlikte olmaktan başka bir şey düşünmemişti. Bu yüzden ölmemek için Mar-Vell'e teslim oldu. Mar-Vell onu öldürdü. Ancak Death onu kabul etmedi ve bu şekilde Cancerverse yerine sabitlendi ve Ana Evren olan Earth-616 için de tehdit olmaktan çıktı. Thanos her ne kadar farkında olmayarak yapsa da milyonlarca insanın hayatını kurtardı.

2- İki Dünya'nın Çarpışmasını Engelledi!



İlluminati grubu kurulduğunda Namor the Submariner de ekibin bir üyesiydi. Maalesef, kendisi yaşamak için herkesi öldürebilecek biriydi. Kırmızı çizgileri olan birisi değildi. Earth-616 ile çarpışmak üzere gelen başka bir gerçeklik ortaya çıktığında onu yok etmek için makineyi kullanan kişi o oldu. Herkes kurtuldu, ancak o gruptan çıkarıldı. New Avengers #23'te, Earth-616 ile çarpışmaya giden başka bir Dünya vardı. Marvel kahramanları her iki gerçekliğin de yok olacağını bile bile Cabal isimli grubu yarattı. Bunların arasında Çılgın Titan da vardı. Bir çok can kaybı oldu ama Thanos evreni kurtarmak için yardım etti.

1- Ölümün Kendisini Korudu!



Lady Death'i kendine aşık eden evrendeki ikinci kişi kim? Deadpool. Lady Death, Eternity tarafından kaçırıldıktan sonra Deadpool ve Thanos ikilisinin yolları Lady Death'i kurtarmak için kesişir. Eğer Lady Death kurtarılmassa evren kaosa sürüklenecektir. İki çılgın karakter Death'i kurtarmak için birlikte çalıştılar. İkisi birbirlerinden ne kadar nefrette etseler bu başarılı iş birlikleri sayesinde Lady Death'i kurtarıp evrene geri getirdiler.

Thanos'un Evreni koruduğu 5 anı sizinle paylaşmış olabilirim ama bu gözünüzü boyamasın Thanos gerçekten evrendeki en tehlikeli canlılardan birisi ve onu önümüzdeki yıl beyaz perde de göreceğiz. Bir sonraki listemizde görüşmek üzere!

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget