Haftalık Film Önerileri #5



Evet, bu hafta superhero geekliği bir tarafa bırakarak daha ciddi filmlere göz atmanın zamanı geldi. Bize bir şeyler öğretmiş bu filmleri sizlere bu sefer kafa dağıtın diye sunmuyorum. Bu filmleri izlemeniz gerçekten size bilgi katacak o yüzden kesinlikle izleyin.


Bir önceki komedi serisi tam şurada sizleri bekliyor. 







The Theory of Everything
2014 – IMDB 7,7 – RT – ÇEK 8,2




Stephen Hawking’in hayatını bizlerin önüne sunan ve evet bilimsel çalışmalarıyla birlikte özel hayatını da öğreten bu film kesinlikle ilk durağınız olmalı. Ben bu filmi izlerken zeki ve yaşayan ilah olarak kabul edilen bu insanın ne kadar da normal olduğunu görüp şaşkınlık içinde bir daha açmıştım. Gerçekten harika ve izlenmeli. İzleyin. Hemen.




A Beautiful Mind
2001 – IMDB 8,2 – RT – ÇEK 9,3




Bana Russel Crowe’un ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu gösteren bu film aynı zamanda taptığım 3. ismi de benimle tanıştıran bu film, gerek psikolojik anlamda gerek de sinema anlamında sizi gerçekten zirveye çıkartacak. Yakın zamanda kaybettiğimiz büyük matematikçi ve ekonomist John Nash’in hayatını ve yaşadığı bütün sıkıntıları bize sunan bu filmi kesinlikle izlemelisiniz. Oyun Teorisinin üstünde çok durmasa da o kadar basit bir şekilde anlatıyor ki çoğu ekonomi hocası hala “Sarışının esmer maliyeti” olarak anlatır bu konuları.
Filmin dışında Oyun Teorisiyle ilginen olursa onu da güzel şekilde açıklayan şu ufak oyunu buraya bırakıyorum. 



War Dogs
2016 – 7,1 – RT  - ÇEK 8,7




Kadrosuyla bizlere boş ve gereksiz bir komedi filmi havası verse de War Dogs kesinlikle izlenmesi gerek bir biyografi filmidir. 2 arkadaşın ihaleler alarak Amerikan ordusuna silah sağlamasını anlatıyor. Ancak bu sandığınız kadar temiz bir olay değil. Yozlaşmış ticaret sisteminin ne kadar battığını ve Amerikanın silah bütçesini nasıl elde ettiğini, insanlara nasıl sus payı verdiğini anlatıyor. İzlerken sıkılmayacağınız bir film size bazı şeyleri de öğretecek. Ayrıca aranızda hala Jonah Hill’den tiksinmeyen varsa bu film artık son nokta, bunda da tiksinmezseniz midenizi aldırın artık.




The Wolf of Wall Street
2013 – IMDB 8,2 – RT  - ÇEK 9,3




SEKS-UYUŞTURUCU-PARA, Bu filmi eğlence amaçlı görebilirsiniz ancak eğlenceden daha fazlası, bu film borsanın nasıl işlediğini anlamayana bile yardımcı olabilir.Amerikan hükümetinin ufak tefek numaralarla ve adiliklerle kendini büyüten Wall Street şirketleriyle 2008 krizi öncesi sadece ekonomi bozulmasın diye nasıl gizli anlaşmalarla sadece karşılıklı susarak her şeyi sineye çekişini bu filmde rahatlıkla görebilirsiniz. Tabi bunun yanında bu filmde eğlenememek gerçekten çok zor.



Captain Phillips
2013 – IMDB 7,8 – RT – ÇEK 8,5




Zamanında çokça duyulan Somali’li korsanların nasıl bir korku ve acı yaşattığını herkes bilmez. Denizcilik sektörünün içinde olmamdan dolayı aşırı ciddiye aldığım ve izlerken etkilendiğim bu filmde gemisi korsanlar tarafından rehin alınan bir kaptanın başından geçenleri izleyeceksiniz. Dram, gerilim, ve aksiyon içermesi bu filmin izlenirliğini gerçekten zirvelere taşıyor. Kesinlikle izlemelisiniz.



Schindler's List
1993 – IMDB 8,9 – RT – ÇEK 9,8




Ben size bu film hakkında ne diyebilirim ki? Bu film hakkında bir şey yazmak benim haddim değil. Daha iyisi yok.



Gandhi
1982 – IMDB 8,1 – RT  - ÇEK 9,3




Büyük insan Gandhi’nin direnişini ve hayatını izlemeden nefes bile almayın. Bu adam dünyanın başına gelmiş en büyük insanlardan biridir. Anlatmak istemiyorum, sizi filmle baş başa bırakıyorum.



Böyle filmlerden sonra size iyi gelecek tek dizi budur efendim.

Genius
2017  IMDB 8,4 - RT %83 - ÇEK 9,3





Einstein’ın hayatını bize adeta yaşatan bu dizi aşırı ama ultra aşırı güzel. Yani şu dizinin tek eksik yanı yok. Daha ayrıntılı açıklama isterseniz sizi şu yazımıza alalım.



Haftaya korku filmleriyle dolu bir yazıda görüşmek üzere, belki korku filmleri yazmam ama şuan çok yazasım var, bilemedim. İyi seyirler ve iyi haftalar.



Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget