Pixar Filmlerinde Tamamen Kaçırdığınız 16 Şey


Disney/Pixar'ın animasyon ve çizgi dizi dünyasına kattıkları hakkında her hangi bir söylenecek söz yok. Zira animasyon dünyasının bugünlerini oluşturan ve çocukluğumuzun bir nebze de olsa daha güzel geçmesini sağlayan ekip sinema dünyasına sayısız şaheser hediye ederek kendini kanıtladı. Gelin Disney Pixar filmlerinin içerisinde gizli kalmış ve görmenizin mümkün olmadığı easter egglere göz atalım.



  16. Andy'nin Nemo Stickerı (Toy Story 3)


 

Her yaştan kesimin ayrı bir beğenisine sahip olan Oyuncaklar Hikayesi serisinin son filmi Toy Story 3'te yer alan küçük bir ayrıntı Disney filmleri arasındaki bağlantıyı gözler önüne seriyor.



  15. Riley ve Dory !? (Finding Dory)





Inside Out filminde kafasının içine kadar girdiğimiz duygularının bile duygularına tanık olduğumuz Riley'i bir animasyonda daha görmüşüz. Kayıp Balık Nemo filminin bir nevi devamı olarak lanse edilen Kayıp Balık Dory (Finding Dory) filmi bir sahnede Riley'i de konuk etmiş. Dory'nin Marine Life Institute'da sıkışıp kaldığı sahnede tankın içine bakan seyircilerden biri de Riley imiş. Vay anasını!



  14. Bomb Voyage'nin Yeni Kariyeri


   
Disney Pixar'ın hala çıkarmadığı hatta ve hatta çıkarıp çıkarmayacağı konusunda sürekli insanları muallakta bırakan yapımı The Incredibles'ın kötü adamı Bomb Voyage kötü adamlığı bırakmış ve başka bir kariyere doğru yelken açmış gibi gözüküyor. Ratatouille filminde sokakta pandomim sanatçılığı yaparak insanları eğlendiren Voyage halinden memnun gibi gözüküyor. Ne diyelim kolay gelsin.



13. Mr.Incredible Çizgi Romanı!




Disney'in en çok beğenilen animasyonlarından biri olan Kayıp Balık Nemo filminde dişçi sahnelerinden birinde bekleme salonunda bir çocuğun elinde göze çarpan bu detay şudur. Küçük çocuğun elinde Mr. Incredible'a ait bir çizgi roman bulunmakta. Amerikan kültürüne ait pek çok detay bulunan çizgi roman gözden kaçırdıklarımız arasına girmiş bulunmakta.



  12. Bir Böceğin Yaşamı "Oyuncakları"




Bu Easter Egg yine oyuncaklar hikayesinde yer almakta. Toy Story 2 filminde yer alan oyuncakçı sahneleri pek çok göndermelere sahipti. Bir sekansta Buzz'ın önünden koştuğu reyonda "A Bugs Life" filminde yer alan Flik, Heimlich ve Dim'e ait oyuncaklar yüzümüzde tatlı bir gülümsemeye sebep olmuştu.



  11. Monster Inc.'den Oldukça Eski Bir Referans!




Sevimli Canavarlar (Monsters Inc.) filminde yer alan bu referans gerçekten oldukça eskiye yad edilerek yapılmış ancak pek de fark edilememiş. 1940 yılında hayatıma giren Pinokyo çizgi filmini hatırlar mısınız. Bu pek mümkün gözükmese de duymuş olabileceğinizi düşünerekten Disney'in Sevimli Canavarlar filminde kullandığı referanstan söz edeceğim. Monster Inc. filminde bir sahnede yer alan dükkanda içeride bulunan bir resimde 1940 yapımı Pinokyo'nun kötü karakteri olarak yer alan Monstro bulunmakta. Bu hoş gönderme isim benzerliğinden esinlenilmiş olsada güzel düşünülmüş ince bir detay olarak göze çarpıyor.



  10. Easter Egg'den Teoriye!




Kayıp Balık Nemo filminde ki dişçimiz Mr.P.Sherman'ı hatırladınız mı? Peki Sevimli Canavarlar filmindeki dünyalar tatlısı Boo'yu? 
İşte bu teori aklınızı başınızdan alacak türden zira iki filmdeki ortak olan bir görsel bizlere acaba dedirtecek cinsten. Dişçi koltuğu üzerinde duran tavan süsü ile Boo'nun odasında bulunan tavan süsünün aynı olması akıllara şu soruyu getirdi. Mr.P.Sherman Boo'nun babası mı!?


  9. Sector 4 Gamma Quad Tekerlekler!..?



Bu easter egg yine Toy Story'den çıkma. İlk filmde ve sonraki filmlerde de yer alan Buzz Lightyear'ın kolundaki Gamma Sector 4 etiketi Disney Pixar'ın oldukça sevilen serisi Arabalar (Cars) filminin ilk yarış sekansında yer alan bir mavi arabanın "Lightyear" lastiklerini değiştirirken gözümüze takılan diğer ayrıntı olarak hafızalara kazınmıştır. "Lightyear" yazısının hemen yanında yer alan "Gamma Sector 4" kabartması akıllara Buzz Lighyear'ın uzayda olduğunu iddia ettiği polis üssünü hatırlattı. (İkisi de aynı isimdeydi.)



  8. Newt




Yine Toy Story yine easter egg. Serinin son filmi olan Toy Story3 filminde Andy'nin topladığı etiketler arasında ilginç bir detay bulunmakta. Disney Pixar'ın çekip bitirdiği yapım ancak iptal ettiği tek yapım olan Newt filmi burada anılmış. Andy'nin etiketinin üzerinde işaret tabelası şeklinde yer alan "Newt" çıksa nasıl olurdu acaba diye merak ettirmiyor değil.




  7. Kapak Kızı Darla!




Kayıp Balık Nemo'yu izleyen nesle travma etkisi yaratmayı başarmış minnoş Darla'mız Toy Story 3'te Tween Zine dergisinin kapağında yer alıyor. Aynı evrende olduklarını bildiğimiz için Andy'nin oyuncaklar iyi ki Darla'nın eline düşmemiş.



  6. Ünlü Şef Colette




Dergi kapağı olan bir diğer Disney karakterimiz Ratatouille filminden tanıdığımız Şef Colette. Kendisi Inside Out filminin bir sahnesinde dergi de kapak kızı olarak gözüküyor. Sevdiğimiz bir karakter olan Colette'in başarılarının devamını diliyoruz.



  5. Dream Stüdyosundaki Karakterler




Bu gönderme gerçek unsurları barındırmaktadır. Inside Out filminde Bing Bong, Joy ve Sadness'ın Riley'nin gördüğü kabus ve güzel rüyalarının oluştuğu bölge tam anlamıyla Disney'in Dream Prodüksiyon stüdyolarından esinlenerek çizilmiş. Ne diyelim güzel olmuş yani.




  4. Wall-e Takvimi




Kayıp Balık Dory filminde Hank ile ailesini arayan Dory'nin buluştuğu sahnede bardağın içinde olan Dory Hank ile konuşur ancak orada ilginç bir detay bulunmaktadır. Hank ile Dory'nin bulunduğu mekanda duvara asılı bir takvim bulunmaktadır ve üzerinde "WALL-E" yazmaktadır. Bu ilginç referansa ait en net görüntü yukarıda paylaşmış olduğumuz görüntüdür.



  3. Pixar Studios'un Üzerinden Uçuş




Arabalar (Cars) filmini izlemişsinizdir sanırım. Şahsem en sevdiğim animasyonlar arasında yer alan filmde Piston Kupası yarışı sırasında uçan savaş uçaklarının solunda kalan kampüs olarak adlandırabileceğimiz binalar silsilesi Pixar stüdyolarının Emeryville merkezin ait bir görüntü. Yani Cars filminde Pixar'ın Emeryville kampüsünün üzerinden uçmuşuz da haberimiz yok.



  2. Walt Disney Aile Müzesi 




Disney'in bize verdiği gerçek hayattan easter egglerde sırada Inside Out filminden bir kare var. Inside Out filminde Riley'nin buz pateni ve hockey oynamaya gittiği paten sahasının adresi gerçek hayatta Walt Disney'in aile müzesinin olduğu yerde. Yani o adresi kılavuz alıp Walt Disney'in aile müzesini görebilirsiniz.



 1. Dünyadaki Pixar Stüdyoları




Inside Out filminin bize verdiği son fiziki easter egg ile karşınızdayız. Riley'nin okula alışma sekanslarının gösterildiği bir sahnede sınıfta arkada duvara asılı olan dünya haritasında işaretli olan yerlere dikkat ettiniz mi bilmiyorum ancak sizin için söyleyelim o işaretli yerler Pixar'ın dünya üzerinde ki lokasyonlarının bulunduğu mekanlar. Amerika'dan Afrika'ya Avrupa'dan Asya'ya bütün lokasyonların bulunduğu yerler işaretlenmiş. Hoş bir detay olmuş açıkçası.


Listemiz bu kadar atladığımızı düşündüğünüz veya daha önceden gördükleriniz var mı? Bizi haberdar etmeyi unutmayın.

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget