MARS'ta Bir Vaha: "OASIS"


Belki de her zaman insanoğlunun hayallerinin baş tacı olmuştur fezaya çıkmak. Ve belki de, ilk kez gidildiği tarihten bu yana, onunla ilgili en çok yapım gördüğümüz dönemde yaşıyoruz. Filmler, diziler, şarkılar... İşte Oasis de bunlardan farklı değil. Son dönemlerde herkesin dilinde olan Mars fenomeninin etkisinde kalarak hayata geçirilen bir proje olarak karşımıza çıkıyor.
Bizzat Amazon tarafından çekilen projenin pilot bölümü 17 Mart'ta online olarak izleyiciye sunuldu. Bu arada, dizi değil proje diyorum çünkü gerçekten proje aşamasında yapım. Zira Amazon'un bu konuda farklı bir politikası var. Şöyle ki; Oasis ile birlikte Amazon'un çektiği 5 adet proje var. Ve Amazon bunlardan hangisinin devam edeceğini bir anket sistemiyle tamamen izleyiciye bırakmış durumda. Yani en çok oyu olan proje yoluna devam edecek. Bu yüzdendir ki Oasis'e dizi diyemiyoruz.
Her ne kadar bilimsel olarak devam etmeme ihtimali olsada, bu ihtimalin şahsi kanaatimce oldukça az olduğunu düşünüyorum. Oasis, rakiplerinden kolayca sıyrılıp yoluna devam edecektir. En azından etmelidir.

Oasis, Michel Faber'in yazdığı The Book of Strange New Things adlı kitaptan uyarlama. Başrolünde ise Game of Thrones'dan Robb Stark rolüyle tanıdığımız Richard Madden, Peter Leigh rolüyle yer alıyor.


2032 yılında kaosun, karmaşanın etkili olduğu dünyada bir vaiz olarak yaşamını sürdüren Leigh, tüm bu umutsuzluğa rağmen kilisesinde insanlara yardım etmeye devam eder. 
Derken bir gün Mars'a koloni kurma çabaları içerisinde olan David Morgan tarafından bir teklif alır. Oasis'in bir vaize ihtiyacı vardır. Tabi Peter ilk başta kabul etmese de kiliseye yapılacak bağışı duyduğunda teklifi kabul eder. Ve Mars'a doğru yolculuk başlar. Çeşitli iş gruplarından olan bir grup insanla birlikte Mars'a intikal eder. Ancak Mars'a ulaştığında onu bir sürpriz bekliyordur; kendisini bizzat davet eden David Morgan kayıptır ve uzun süredir kendisinden haber alınamıyordur.

Proje-dizimizin konusu kısaca böyle. Dilerseniz biraz da oyunculuklara değinelim.
İlk bölüm itibarıyla pek fazla gözümüze çarpan bir oyuncu olmadı maalesef, Richard Madden ve yine Game of Thrones'dan tanıdığımız Mark Addy'nin dışında benim gözüme çarpan bir oyuncu yok. Diğer oyuncuların performansları ortalama düzeyde.

İzlenir Mi?
Kesinlikle evet. Her şeyden önce, konusu oldukça ilgi çekici ve kendini izlenebilir kılıyor. Eğer anketten de alnının akıyla çıkarsa ben kesinlikle izyeceğimi söyleyebilirim.

Evet, bir incelememizin daha sonuna geldik. Siz izlediniz mi, izlemeyi düşünür müsünüz? İzlediyseniz beğendiniz mi? Tüm bunları yorumlarda bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Görüşürüz!

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget