En İyi 10 Dönem Dizisi - ''Buram Buram Tarih Kokuyor''


Dönem filmlerinin ve dizilerinin seveni çoktur. Tarihin yada belli bir dönemin yansıtılması, eskiden insanların nasıl yaşadığının anlatılmasını kültürlerinin bize gösterilmesini seven çoktur. Ben de dönem dizilerine bayılırım. O yüzden güzel bir sıralama yapayım dedim. Boş vakitlerinizde izlemenizi kesinlikle tavsiye ettiğim diziler.

10. Victoria

2016 yılında çıkan dizimiz isminden de anlaşılacağı üzere Victoria dönemi İngilteresini anlatıyor. Politik olayları, tahta yeni geçen Victoria'yı güzel anlatıyor. Dönemin sosyal meselelerine ve Endistüri 'ye geçişte dizide yer buluyor. Başrolde Doctor Who'dan tanıdığımız Jenna Coleman var.


9. The Tudors

İngiltere'nin Kralı VIII
. Henry'nin hayatını, evliliģini, iktidarını ve Kilise Reformunu anlatıyor. Dizide Superman'imiz Henry Cavill ve Game of Thrones'dan Natalie Dormer'da var.

8. The Pacific

HBO yapımı 2. Dünya Savaşını konu alan dizimiz 10 bölümden oluşmakta. Tom Hanks'in de yapımcılığını yaptığı dizi savaşın dehşetini ve atmosferini harika bir şekilde veriyor. Başrolde Mr.Robot'tan Rami Malek var.

9. Rome

Roma Imparatorluğu'nun son zamanlarını harika yansıtan dizimizin başrolunde Call Of Duty'den Soap McTavish'in seslendiricisi bulunmakta.

6. Marco Polo

Netlfix'in yaptığı dizimiz, Marco Polo'nun Kubilay Han'ın sarayında kaldığı dönemden esinlenen dizimizim başrollerinde Doctor Strange'den tanıdığımız Benedict Wong var.

5. Black Sails

Kaptan Flint'in hikayesini anlatan dizimiz korsan ve denizcilik temasini sevenler için kaçirilmamasi gereken bir yapım.

4. The Last Kingdome

Savaş Tarihi yıllıklarından uyarlanan dizi 872 yılında geçmektedir. Dönemin İngilteresini anlatmaktadır. Tarihi dramayı harika şekilde yansıtmasıyla da bilinir.

3. Da Vinci's Demons

Tarihi hafiften kurgulayarak yapılan dizi Leonardo Da Vinci'nin 25 yaşındaki halini anlatıyor. Fikir özgürlüģünü ve Da Vinci'nin Kiliseye mücadelesini anlatan dizide Borgia'lar ve Medicileri de görmek mümkün. Kesinlikle izleyin diyeceğim dizilerden.

2. Spartacus

Asker olan Spartacus'ün köle olup Gladyatöre dönüşmesini anlatan dizi aynı isimli kitaptan uyarlanmıştır. M.Ö 73 yıllarındaki Roma'yı güzelce anlatan dizimiz adını listenin 2. Sırasına yazdırdı.


1. Vikings

Tarihi en gerçekçi anlatan dizi olarak nitelendirilen Vikings efsanevi Ragnar Lothbrok üzerinden Vikingleri anlatmakta. Ülkemizde de çok popüler olan diziyi izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Listeyi kendi düşüncelerim üzerinden şekillendirdim. Özellikle ilk 3 diziyi kesinlikle izleyin. Bir küçük tavsiyede...

Editör Tavsiyesi:
Gallipoli


Çanakkale Savaşı'nı Anzakların gözünden görüyoruz. Dizide Türkler de var hatta Türkçe konuşuyorlar.

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget