Murder on the Orient Express Fragman İncelemesi


Agatha Christie'nin romanlarında çokça görünen dedektif Hercule Poirot'nun, Ortadoğu'dan kalkan Orient Ekspres'le yolculuğu sırasında, trende bir cinayet işlenir ve Amerikalı yolculardan biri bıçaklanarak öldürülür. Bu olayın ardından birbirinden farklı ve alakasız kişiliklere sahip diğer karakterlerle hikayenin muhteşem işleyişine tanık oluyoruz. 






1933 yılında İstanbul'da yazılan bu harika eser ilk defa 1974 yılında beyaz perdeye aktarıldı. Dönemin en iyi oyuncularını barındıran yapıt bu sefer de hakkını vererek gerçekten işinin ehli oyuncuları kadrosuna katmayı başarmış. 


















Fragmandan gördüğümüzle söylemek gerekirse müzik kullanımı ve renk filtresi bizi içine çekeceği gibi kamera açılarıyla da FİLM BU BE diyeceğiz. Umarım hayallerimiz baltalanmaz ve sinemada böyle bir filmi izlemek gerçek bir zevk verir bize. Yönetmen koltuğunda Thor'un ilk filminin yönetmeni Kenneth Branagh oturuyor. Kendisi görüntüleri iyi kullanan ve bu filmin altından kalkabilecek birisi. Thor filmindeki eksiği olan senaryo kısmı bu filmde oldukça sağlam ve temelli. 













Neyse sizi fragmanla baş başa bırakayım.



Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget