İnceleme: Star Wars: The Last Jedi Fragmanı

2017'nin Kasım/Aralık aylarında vizyona girecek en büyük üç filminin tanıtım ve reklam süreci son birkaç hafta içinde resmen başladı. Önce Justice League, ardından Thor: Ragnarok, ve şimdi de tabii ki Star Wars: The Last Jedi!

Geleneksel Star Wars kutlamalarının 40.'sı dün Orlando'da, Carrie Fisher'ı onurlandırmak için Mark Hamill, Harrison Ford, Daisy Ridley ve nice isimlerin katılımlarıyla gerçekleşti ve yönetmen Rian Johnson tarafından hem poster, hem de tanıtım fragmanı dünyaya sunuldu.

Fragman tamamen Rey'in Luke tarafından aldığı Jedi eğitimine, ve Güç'teki Denge üzerine kurulu.

1- Eğitim


Fragmanı Rey ile açıyoruz, belli ki daha önce deneyimlemediği bi' aksiyonun içinden çıkmış. Belki The Force Awakens'te ışın kılıcını ilk kez eline aldığında olduğu gibi bi' sanrı görmüş olabilir. Bunun dışında kıyafetleri geçen filmin sonundaki ile aynı, yani ilk filmin sonu ile bunun başı arasında çok kısa bi' süre olabilir.

Rey, Güç ile ilk kez tanışmıyor, Kylo Ren'in kafasına girmesi ve Stormtrooper'ı oyuna getirmesi gibi şeyleri başarmıştı ama tabii ki daha öğrenecek çok şeyi var.

2- Ahch-To


Ahch-To, Rey'in Luke'u bulduğu adanın adı. Han Solo'nun Force Awakens'te bahsettiği gibi ilk Jedi tapınağı büyük ihtimalle burada olabilir. Önceki filmde çok kısa görmüş olsak da bu filmde hikaye hatrı sayılır bir süre burada dolanacakmış gibi duruyor. İlk Jedi tapınağının iki adadan oluşması Güç'ün Aydınlık ve Karanlık taraflarını temsil ediyor olabilir, müthiş!

3- Kylo Ren


Kylo'nun maske takmasının sebeplerinden biri babasına karşı olan nefreti ve öfkesiydi. Maskeyi takınca Kylo Ren değil, başka bir şey olduğunu düşünüyordu bir nevi. Aynı Matt Murdock'ın Daredevil oluşu gibi. Ama Han Solo'yu öldürdüğü için artık maskeyi takmasına gerek yok. Maskenin parçalanmış olması Kylo'nun bu filmde maskesiz takılacağı anlamına mı geliyor? Büyük ihtimalle. Veya belki bu sahne Rey'in sanrılarından biridir.

Işın kılıcını -muhtemelen Rey'e- doğrulttuğu sahneye gelirsek yara izini farkettik mi? Buram buram Anakin Skywalker kokuyor.

4- Denge


Ağacın içinde kütüphane. Sanıyorum ki ilk Jedi tapınağının önemli kısımlarından biri burası ve Luke, Darth Vader'ı yendikten sonra yeni Jedi neslini kurmak için buraya gelmişti. Onca zamandır da burada olduğunu düşünürsek yalayıp yutmuştur herhalde. Star Wars: Shattered Empire çizgi roman serisinde Luke ağaçtan geriye kalanları kurtarmak için bir maceraya atılmıştı. Çünkü içindeki bilgiler Güç'ün bilinmeyen özelliklerini içeriyor.

5- Luke ve R2D2


Bu kare çok çok büyük ihtimalle Kylo Ren'in Luke'a sırt çevirişini ve her şeyi yerle bir ettiğini anlatıyor.

6- ''Sadece tek bir gerçek biliyorum. Jedi'ların bitmesinin zamanı geldi.''


Luke'un darbe niteliğindeki cümlesi. Rey ve Luke son Jedi'lar. Ama Rey daha yeni yeni öğreniyor. Yine de Luke, galaksinin iyiliği için Aydınlık ve Karanlık arasındaki savaşın bitmesi gerektiğini düşünüyor olabilir, çünkü bu savaşlar kaostan başka bir şey getirmedi. Aydınlık taraf var olduğu sürece, her zaman Karanlık taraf da var olacaktır. Belki de Luke'a göre artık Güç'ten başka bir şey olmaması gerektiğinin zamanı gelmiştir. Ama bu Rey'in de sonu olmalı.

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget