Wonder Woman DCEU'nun Kurtarıcısı Olabilecek Mi?


Merhabalar sayın ve çok sevgili okurlarım, bugün sizlere, zekası , gücü ve güzelliğiyle hepimizi kendine hayran eden Gal Gadot'un Wonder Woman'ından çok kısa bir şekilde bahsedeceğim. Kayısı çayımı da aldığıma göre başlayabiliriz. Buna alışın bak ben kayısı çayım olmadan yazmam..

Yeni yayınlanan fragmanında hepimiz bir hayli heyecanlandık değil mi? Önce bir teaser trailer yayınlayıp bizi iyice hypelamaya (türkçesi aklıma gelmedi siz bulun) hazır hale getirdiler ki öyle de oldu. Yayınlandığı andan itibaren büyük ilgi gören trailer olumlu yorumlara da kaynak oldu böylelikle. Doğal olarak da bu zamana kadar büyük gişeler yapsa da kritiklerde çok da olumlu eleştiriler duyamadığımız filmler koleksiyonu yapan DCEU, bu fragmanla bize bir "Acaba?" dedirtti.

Wonder Woman'ın origin hikayesini anlatacak olan bu filmi ben merakla bekliyorum, çünkü BvS'de gördüğümüz o çekici, esrarengiz ve bilge kadının bu özellikleri taşımayı nasıl başardığını göreceğiz. Kadın Batman'in bile ilgisini çekti ne de olsa. Amazon duygularım kabardı, kusura bakmayın :') 


Fragmanda genç Diana'ya şöyleden bir göz gezdiriyoruz, oldukça tatlı minik bir kız görüyoruz ama aslında içindeki hırstan haberimiz yok.. Amazon güçlerini henüz keşfetmemiş ama gözü yükseklerde. Hele Sword of Athena (Athena'nın kılıcı)'yı görünce çok güzelmiiiiş bunu kim kullanacak peki diye bir atlıyor. "Sadece içimizdeki en güçlü olan, ve bu sen değilsin Diana." cevabı da iyice gaza getiriyor bizim bacaksızı. Öyle bir bakışı var ki kılıca, kendini kanıtlama duygusu ile beraber duyduğu heyecan onu kendine hedef seçmesi için yeterli oluyor. Tabi ki böyle bir güce sahip olmak büyük bir emek ister, Diana'yı da diğer Amazonlardan çok daha farklı şekilde yetiştiriyorlar, "Önceki Amazonlardan çok daha sıkı bir şekilde eğiteceksin onu. 5 kat daha zor, 10 kat daha zor.. Ta ki senden bile iyi olana kadar." Sıkı yönetim sevmem ama böylesine de hayır demezdim, kızı bir prensesten bir savaş tanrıçasına çevirdiler harika bir olay. Biz de anca Snapchat filtreleri ile Wonder Woman olalım, müthiş.. 

Her kahramanın içindeki gerçek gücü farkettiği bir nokta vardır, bizim de narin(!) Diana'mız bunu bir düello sırasında farkediyor, "Asla gardını düşürme! Savaşın adil olmasını bekliyorsun." gibi sert sözlerin ve daha da sert kılıç darbelerinin altında kalan Diana, sonunda Wonder Woman'ı Wonder Woman yapan o hareketini yapıyor, ve biz şok... Sadece biz de değil kendisi de baya şok geçirmişti. Bir başka şoku da Steve'i görünce geçirmişti. Balıklama daldım evet çünkü lafı uzattığımı anca farkettim napalım :) Ancak Steve kadar da balıklama dalmadım diyelim.. 

Fragmanın sonraki kısmında Dünya'nın tehlikede olduğunu farkeden Diana, ipleri eline alma kararını veriyor ve Dünya'yı korumak için evini terketmesi gerektiğini görüyor. Kahramanımızın yolculuğu da böyle başlamış oluyor. Fragmanı bırakıyorum buraya, az önce yazdıklarımı okumak yerine vakit kaybetmeden bunu izleseniz de olurdu ama maksat iş olsun. :)



Fragmanda komik sahneler de dikkat çekiyor, özellikle sonu, ancak genel olarak filmin insanlarda uyandırdığı beklenti hepimize umut oldu. Güzel eleştiriler de duyuyoruz neyse ki.. Benim düşüncelerim ve kalbim filmin güzel olacağı yönünde, umarım yanılmam. Bakalım Diana, Dünya'yı kurtarırken aynı zamanda DCEU'nun geleceğini de kurtarabilecek mi? Siz ne dersiniz? 

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget