İnceleme: Middle-earth: Shadow of War


En iyi Middle-earth oyunu mu?

Öncelikle şunu belirtmek isterim Shadow of War, benim gibi sıkı bir Lord of the Rings hayranlarının seveceği bir oyun değil hikaye açısından. Celebrimbor ve Talion'ın ikinci bir yüzüğü craftlaması ayrı bir saçmalık zaten. Galadriel'in suikastçisi, Balrog ve kadın Shelobumuz da var!

Eğer sıkı bir Lotr hayranı değilseniz sıkı bir oyuncuysanız bu oyun sizi tatmin edecektir. İlk oyuna nazaran ikinci oyun daha geniş bir haritaya sahip ve daha da zor olmuş. 



İlk oyunun bittiği yerde başlayan Shadow of War, Talion ve Celebrimbor'un ikinci yüzüğü craftlamasıyla başlıyor. Ardından Shelob ve diğer yan karakterle tanışıyoruz. Olaylar ilerledikten sonra Mordor'da kaleleri ele geçirmeye başlıyoruz. Kaptanlar ve Warchiefler dövüşümüze hızlıca adapte olduklarından dolayı onları yenmek daha da zorlaşıyor - bu oyunun artısı çünkü ilk oyunun dövüş sistemi ezbere dayalıydı fazla zevk vermiyordu. War'da ise bu durum tam tersi Orkları kesip biçmek acayip zevkli. Wraith'e yeni özelliklerinde eklenmesi oyunu daha cezbedici kılıyor.



Bir diğer değineceğim konu ise yan hikayeler. Shadow of War'da Balrog olacağı duyurulduğunda acayip heyecanlanmıştım. Ama gel gör ki oyun yine hayal kırıklığına uğrattı. Köşeden izlermiş gibi koskoca Balrog'u hızlıca yendik - hiç tatmin olmadım yani. Yan hikayeler en beğendiğim Shelob'un hikayesiydi. Hangi haritaya gitsem ilk önce Shelob Memory görevlerini topluyordum - en tatmin olduğum yan hikaye Shelob'tu.



Bir diğer konumuz ise Nazgullar. Oyunun en kolay Boss'larıydı açıkcası. Dövüş mekanikleri sık sık tekrar ediyor ve zorlanmadan yeniyoruz.



Sauron ile yüzleşmeyi iple çekerken bunda da hayal kırıklığına uğradım. Oyun nedense oyuncuların en çok isteği şeyleri veremiyor verilenlerle bizi sınırlıyor. 

Benim söyleyeceklerim bu kadar oyun istisnalar hariç tatmin edici bir oyun, 179 TL vermenize değmez, indirime girdikten sonra alırsanız sizin için daha iyi olur.

ARTILAR:
- Shelob harika!
- Kale savaşları çok iyi.
- Orta Dünya görselliği çok iyi yansıtılmış.
- Orkları binbir türlü şekilde infaz etmek.

EKSİLER:
- Kendini tekrar eden dövüş mekanikleri.
- İkinci yüzüğün yapılması.
- Balrog ve Nazgûl savaşları tatmin edici değil.
- Oyununun hikayesini J.R.R. Tolkien görse kemikleri sızlar.

PUAN: 7.5/10

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget