V for Vendetta Dizisi İçin Çalışmalar Başladı


Popüler çizgi roman uyarlamalarını beyaz perdeden ekrana taşıma kervanına, Watchmen sonrası bir yapım daha katılıyor: V for Vendetta. Şimdilik yalnızca söylentiden ibaret olan eserin orjinali, tıpkı Watchmen gibi Alan Moore imzalı bir çizgi roman.

Yazarın eserleri sinemaya da çok kez uyarlanmış eserler. Her ne kadar çoğu beklentileri tatmin etmese de (ki From Hell ve League of Extraordinary Gentlemen uyarlamaları gerçekten çok başarısız olsa da) genel olarak sinema fulmlerii hayranların beklentilerini karşılamada biraz yetersiz kalmıştı.



Şimdi bu yüzden televizyon dizilerinde bu eserlere ikinci birer şans verilmesi hayranlar tarafından olumlu karşılanıyor. Tabii bunda çizgi roman dizilerinin artan popülaritesinin ve sağlam kaynak materyallere duyulan ihtiyaçla eski kült eserlere yeniden dönüşün de büyük etkisi var. Hatta durum tam olarak bu.


Bleeding Cool kaynaklı söylentiye göre yapıma gözünü diken Channel 4. Çizgi romanın Wachovski'lerce yapılan uyarlaması her ne kadar beğenilse de, çoğu kitap uyarlaması filmin mecburen gösterdiği kusuru göstermiş, bir takım önemli yan hikayeler ve nüanslara değinmeksizin geçmişti. Diziler bunların da işlenebilmesi için önemli mecralar olduğundan bu haber Moore hayranlarında beklenti yarattı.

Kaynak: Bleeding Cool

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget