Steven Spielberg Filmografisinden 5 Öneri

Amerikan sineması denildiğinde direkt akla gelen ve adını altın 
harflerle yazdırmış bazı yönetmenler vardır. İşte bunlardan birisi de çoğumuzun gönüllerine taht kurmuş Steven Spielberg’dür. Geniş bir kitleye hitap ederken sanatsallıktan da ödün vermeyen nadir yönetmenlerdendir kendisi. Biz de sizlere Steven Spielberg’den 5 harika film önerelim istedik. Çeşitli türlerde yer alan bu 5 filmi beğeneceğinizi ve Spielberg sevginizi arttıracağını umuyoruz. Şimdiden iyi seyirler.



1-) Jaws

Yapım Yılı: 1975
Tür: Macera, Dram, Gerilim
Konu: Amity Island adlı küçük tatil yeri tehlikeli ve vahşi bir beyaz köpek balığı tarafından saldırıya uğramaya başlar. Sayısı artan ölümlere rağmen kar ve turizm amacıyla belediye başkanı olayı gizli tutmaya çalışır. Başkan, plajın kapatılmasını yasaklar. En sonunda bir çocuğun ölümü sonucunda yetkililer köpek balığını aramaya başlarlar.
Spielberg’ün zamanında büyük bir başarı yakaladığı Jaws, günümüzde de hala etkileyiciliğini koruyan kült bir yapım.



2-) Close Encounters of the Third Kind

Yapım Yılı: 1977
Tür: Bilim-Kurgu, Dram
Konu: Gizemli bir şekilde kaybolmuş bir uçak çölün ortasında seneler sonra tekrar ortaya çıkar. Bir pilot tanımlayamadığı parlak bir cisimle karşılaşır. Elektrik teknisyeni Roy da bir “Yakın Karşılaşma” yaşar. Dünyanın dört bir yanında insanlar dünya dışı varlıklar ile farklı yollardan temasa geçmeye başlarlar. Temasa geçtikleri insanlar belirli proje üzerinde çalışmaya başlarlar. Wyoming eyaletindeki Şeytan Tepesi adlı yerde büyük karşılaşma yaşanacaktır.
Spielberg, Jaws’da yakaladığı başarıyı ve daha fazlasını bu film ile de yakalamayı başarıyor. Ayrıca Claude karakterini ise ünlü yönetmen François Truffaut canlandırıyor.



3-) Poltergeist

Yapım Yılı: 1982
Tür: Korku, Gerilim
Konu: Freeling ailesinin mutlu yaşamı bir süre sonra rahatsız eden ruhlar tarafından kabusa döner. Ruhları fark eden ilk olarak küçük kızları Annie olur. Bir süre sonra evlerinin bir mezarlık üzerine yapıldığını öğrenseler de ruhlar Annie’yi başka bir boyuta kaçırmışlardır. Aile, Annie’yi kurtarmak için çeşitli yollara başvurur.
Poltergeist, çıktığı dönem çok ses getiren kült bir korku filmi olmayı başarmıştır.



4-) Catch Me If You Can

Yapım Yılı: 2002
Tür: Suç, Dram, Komedi, Biyografi
Konu: Frank, ülke ülke gezen, çeşitli mesleklere bürünen, 20’li yaşlarda bir dolandırıcıdır. Bu konuda oldukça iyidir de. Bir süre sorunsuz bir şekilde keyfine bakarken FBI ajanı Carl bu genci fark eder. Böylece aralarında bir kedi-fare oyunu başlar.


Sürükleyiciliği ve hikayesi ile kendine bağlayan başarılı bir Spielberg yapımı.



5-) The Terminal

Yapım Yılı: 2004
Tür: Komedi, Dram, Romantik
Konu: Viktor, Krakozhia adlı ülkeden gelen ve Amerika’yı görmek isteyen bir ziyaretçidir. JFK hava limanına giriş yaptığında pasaportu geçersiz kabul edilir. Ülkesine geri dönmek istediğinde ise ülkesinde iç savaş çıktığını öğrenir. Viktor ne Amerikan topraklarına ayak basabilir ne de ülkesine dönebilir. İşler yoluna girene kadar hava limanında yaşamaya başlar.
Güldürmekle birlikte politik sorunların neden olduğu dramı gösteren başarılı bir Spielberg yapımı.

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget