Playerunknow's Battlegrounds Neden Bu Kadar Başarılı Oldu?

PLAYERUNKNOW'S BATTLEGROUNDS son zamanların hızlı yükselen oyunlarından birisi. Erken erişimde olmasına rağmen 13 Milyon kopya dağıttı.

Twitch ve YouTube ortamlarının son 3 aydaki en popüler oyunu olarakta kayda geçti. Twitch'in de en çok izlenen oyunlarindan birisi. Aktif olarak 1.300.000 kişi ile Dota ve Counter Strike'a da fark attı. Peki bu başarının sırrı nedir? 5 madde ile sıraladım.



1. PLAYERUNKNOWN

Oyunun en büyük avantajlarından biri olan adını aldığı PLAYERUNKNOWN. Kendisi Battle Royale modunun babası. Arma 2'de ki efsane Battle Royale modunun yapımcısıydı kendisi. Yapımcı Stüdyo Bluehole ile anlaştığında oyunun kontrolünü tamamen ona verdiler. Kararları o alıyor. Bu sayede önümüze oynanış açısından güzel bir oyun ortaya çıktı. Oyunun başarısında ki en etkili isim PU olduğu için onu ilk sıraya yazmak gerekiyor.



2. Oyuncu Dostu

Son zamanlarda ki en önemli değerlendirme faktörlerinden biri benim için.  Firmalar oyuncunun dediğini dikkate alması. Bir çok firma oyunu sattıktan sonra kullanıcısını pek dinlemez. Fakat PUBG'nin yapımcıları tavsiyeleri alıyorlar. Hatta gelecek olan zıplama güncellemesi bir fan'ın fikriydi. Bunun yanında Twitter ve Facebook hesaplarından sorun olursa bunu oyunculara sorun hakkında bilgi verip uğraştıklarını gösteriyorlar.



3. Başarılı  İçin Yeteneğe İhtiyacın Yok

Benim oyunu alma sebeplerimden biri de bu maddeydi. Oyunda müthiş nişan yeteneğiniz olmasına gerek yok. Wattpad okurken ilk 10'a girmek mümkün. Oyunda silah bulmadan çalılıklara yatarak derece yapabilirsiniz. Bu size çok pasif geliyorsa aynı yöntemi loot yapıpta deneyebilirsiniz. Bir pistolunuz olursa sessizce yaklaştığınız rakibinizi arkadan vurarak öldürebilirsiniz.
Tabi ki taktikler bununla da kalmıyor. Oyunda en önemli unsur taktik. 80 saatten fazla oynama sürem var. Takım oyunu ve taktik iyi oynamaktan daha önemli. Bombaları kullanmakta çok büyük avantaj sağlıyor. First Person modunda sis bombası oyunun son 15 dakikasi çok kritik oluyor. Ben nişan almakta zorlanıyorum diye düşünüyorsanız 2-3 saatlik oyun süresinden sonra mekanikleri kavrayınca çok rahat üstlere çıkıyorsunuz.


4. Rakiplerinin Üstüne Yenilikler Koydu

İlk madde de bahsettigim PLAYERUNKOWN daha önce H1Z1 yapımında çalışmıştı. Fikirsel farklılıklardan dolayı ayrılmıştı. PUBG ise DayZ ve H1Z1'ın en iyi özelliklerini alıp en kötü özelliklerini atıyor. Bunun yanında PU'nun yenilikçi biri olmasından ötürü kendi tarzını tutturuyor. Oyunun ilk piyasaya erken erişim olarak sürülmesinden beri bir çok ekleme yaptılar. Oyun ilk halinden daha da ilerde şuan. Bunun yanında bir çok yeni eklenti getiriyorlar. Yakında duvarlara kolayca tırmanma, çitlerden atlama gibi mekanikleri getirecekler.  Bunun yanında yeni bir harita da 2018'e doğru gelecek.  Oyuncuların desteği ve PU sayesinde oyunun geleceği parlak.



5. Twitch

Oyun neden bu kadar başarılı oldu ve her yere yayıldı derseniz en büyük sebebi Twitch'dir. Twitch yayıncılarına önem verdiler partnerlik kurdular. 10.000 tane olan oyunun en değerli itemlerini yayıncılara verdiler. O ceket şu anda yaklaşık 3500 TL. Tabi Twitch Yayıncıları da hem oyunu beğenerek oynadı hem de reklam yaptı. Ayrıca stüdyo bu cekete para ödemedi. 10000 tane olduğu için Steam'de direk nadir itemler arasına girdi. Ben bile oyunu ilk aldığımda Twitch Prime kasalarından çıkan set  sayesinde 85 TL kazanmıştım.

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget