İnceleme: Batman Murder Machine #1


DC, Batman ile ilgili son yılların belki en ilginç event'lerini başlattı:Dark Knights.

Dark Multiverse'den gelen canavar Batman'ler, dünyamızı istila etmeye geliyor!

Frank Tieri ve James Tynion'ın yazdığı, Riccardo Federici'nin çizdiği seri bu ay ilk sayısını yayınladı. Başlığı ise Dark Knights (Kara Şövalyeler). Farklı evrenlerden Evil Batman'leri bir arada görüyoruz. bunların arasında Red Death gibi yeni başlatılan karakterler de var.

Sayımız Cyborg ve babasının dünya dışı bir metalin yaptığı istila ile ilgili konuşmalarıyla başlıyor. Gotham'ın bir değişime uğradığı, olayın Central City'de de yaşanmaya başladığı açıklanıyor. Watchtower Batman'in ele geçişini bildiriyor ve Batman, Murder Machine olarak ortaya çıkıyor.

Yani bu gördüğümüz Batman'in, bir bakıma karanlık evrenlerdeki Cyborg ile sentezinden doğan canavarsı Batman. Heyecan verici!



Ardından bir flashback sekansıyla Dark Multiverse'e, Earth 44'e döneriz. Burada villainlar tarafından ölümüne dövülen Alfred'i görürüz. Bruce haraptır, o evrenin Cyborg'undan Alfred'in bilincinden geliştirdiği yapay zekayı devreye sokmasını ister. Alfred'in yapay zekası da Bruce'u ele geçirip, onu Murder Machine'e dönüştürüyor.

 Watchtower'a tekrar dönüşümüzde, o Batman'in Cyborg'u öldürüşünü görürüz. Hem de diğer karanlık evrenlerden bir araya getirdiği Batman'lerle birlikte!



Finalde konuşmayı, Batman Who Laughs apıyor: 'Multievren'den kaos dolu güzel bir dünya için mesajınızı aldık, biz de varız!' Şahane bir görsellik, enteresan bir öykü ve -şahsen benim- uzun zamandır hasretini çektiğim orijinal tasarımlı, korkunç Batman'ler! Hikayenin bir sonraki sayısında, Green Lantern yüzüğü takmış Dawnbreaker hakkında olacak! Sabırsızlıkla bekliyoruz...

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget