Netflix Bey Ne Yapıyorsunuz?



Görsel ne alaka dediğinizi duyar gibiyim. Demeyin, bu ilk Türk Netflix orijinal yapımımızın sızan detaylarına atfen seçilmiş bir görseldir. Uzun zamandır heyecanla beklediğimiz dizinin ilk yapım detayları işin senaryo tarafından sızmaya başladı. Şöyle söyleyelim; durum hiç iç açıcı değil.

Pek çok platformda seslendirilen projenin ilk detaylarında, dizinin İstanbul'da geçen bir süper kahraman hikayesi olacağı yazılmıştı. Kabul, ne güzel. projenin yerli ortağının da O3 Medya olduğu açıklandı, onlar da kendi çapında başarılı bir şirket. Ardından Hürriyet'in kaynak gösterildiği haberlerde, dizinin baş rolünü de belirlediğini ve kahramanı Çağatay Ulusoy'un canlandıracağı yazılmıştı. Ona da kabul. fakat Beyaz Perde internet sitesinin haberinde yer alan bazı yeni detaylar açıkçası çok can sıkıcı.

Habere göre senaryonun  plot'u şöyle: süper güçlere sahip bir genç adam kendini bir anda Fatih Sultan Mehmet dönemi Osmanlı'sında buluyor. Şimdi... burada bir problem var.

Süper kahraman dizilerinin günümüzdeki popülaritesi malum. Türkiye olarak Netflix'le ortak geliştirdiğimiz böyle bir yapımımızın olması da çok iyi bir fikir ama... Zaman yolculuğu? Osmanlı'nın bu işe dahli? Bunun yapılış biçimi? Bunlar çok ciddi soru işaretleri. Bir defa bu daha önce yapılmış bir şey. Osmanlı dönemine, üstelik Fatih devrine zaman seyahatini konu alan dizinin görseli yukarıdadır: Osmanlı Tokadı. Ve bu bir komedi yapımıdır. Bilenler olabilir. Şimdi... plotun bu şekilde olduğunu duyduğum anda nedense ortaya böyle bir iş çıkacağı hissiyatına kapıldım. Çünkü böyle bir senaryonun ciddi ve gerçekçi yazılmasının bir yolu olduğunu düşünmüyorum.

Dua edelim de konu, haberlerde konuşulduğundan farklı olsun. Çünkü bu şekilde bir hikayeden adam akıllı bir senaryo çıkması mümkün değil.

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget