İnceleme: Batman #21 - The Button Bölüm Bir


DC Comics, Rebirth evrenine ait Batman serisinin 21. fasikülünde, bu evrenin derinliklerine inerek bu yeni gerçekliğin oluşmasına neyin sebep olduğunu araştırıyor! Ya da en azından şimdilik bulgular bu yönde, zira Batman ve Flash'ın bir araya geldiği yeni seri The Button bu fasikülle beraber başlamış oldu. Biz de sizler için okuyup görüşlerimizi toparladık.

Her zamanki uyarımızla; bu yazı spoiler içermektedir diyelim ve konuyu kısaca özetleyelim.



Hatırlanacağı üzere bu serinin başlayacağı çok önceden duyurulmuş, ciddi bir hype da yaratmıştı etraflarda. Neden mi? Batman ve Flash kapakta, The Comedian'ın alameti farikası olan smiley rozetini tutuyorlardı da ondan! Tabii ta o zamanlardan bu hikayenin Rebirth evreninin ortaya çıkışına dayandırılacağı savının ortaya atılmasına sebep olan kişi The Comedian değildi; Watchmen dendiğinde hemen gözlerin kendisine döndüğü evrenin en büyük dinamosu Dr. Manhattan idi. Nitekim bu savı çokça kuvvetlendiren şeyler gördük bu fasikülde.

Hikaye Arkham'da hastaların takip ettiği bir hokey karşılaşmasında yaşanan şiddet olaylarıyla açılıyor. Henüz ilk panellerde hastahanede maçı takip edenler arasında bir ablamızın, başlama vuruşuyla beraber 'Onu öldürecekler! Kimse gelmeyecek, Superman yetişemeyecek, Lejyon ölecek! Bizi kimse kurtaramayacak!' gibi kehanet kabilinden sözler söyleyip gözyaşlarına boğulurken arkasında yine aynı smiley ikonunu görüyoruz. 

Ardından Batman, Batcave'de bizzat rozetin kendisini inceliyor. Sonunda rozeti, Psycho-Pirate'ın maskesinin yanına fırlatıyor, ikisinin arasında oluşan bir etkileşimle Speed Force'da bir bozunma yaşanıyor, ve Batman bir an için babasıyla -Flashpoint Batman- karşı karşıya geliyor. Ancak oğluna 'Bruce...' diyecek kadar zaman bulabilen Thomas, Sonra birden ortadan kayboluyor. 



Durumdan şüphelenip Flash'ı arayan Batman, bir saniye sonra karşısında Reverse Flash'ı bularak onunla amansız bir mücadeleye giriyor. Onu yeteri kadar oyalasa da rozeti ele geçirmesine  engel olamıyor ve bilincini kaybediyor. 

Ardından olanlar ise çok enteresan. Reverse Flash rozeti alınca 'Bakalım senin olayın neymiş?' diyerek rozetle beraber boyutlar arası bir atlama yapıyor. Sonra ne olsa beğenirsiniz? Yanıp kavrulmakta olan  bir iskelet halinde ortaya çıkıp 'Tanrı! Tanrıyı gördüm!' deyip son nefesini veriyor. Mavi alevler içinde.



Bu tablo bize göre teorileri haklı çıkarıyor kesinlikle, Ancak önemli olan devamında neler olacağı; Watchmen'in kalanına ne oldu? Kadının kehanetleri bu işin neresinde? Eobard Thawne ve Thomas Wayne'i yok eden güç başka hangi evrenleri sıfırladı? Dr. Manhattan Speed Force'a savaş mı açtı? Zannederiz tüm bu soruların cevabı ilerleyen sayılarda bizleri bekliyor olacak.

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget