İnceleme: Akagami no Shariyuki-hime


Anime Adı:  Akagami no Shirayiki-hime
Tür: Dram, Fantastik, Shoujo, Tarihi
Yapım Yılı: 2015
Sezon Sayısı: 2
Bölüm Sayısı: 1. Sezon 13+/12 – 2. Sezon 12/12

İzlediğim animelerden daima bir his eksik kalır bende ama bu animeyi izlerken ilginç bir şekilde tam anlamıyla tatmin oldum.

Konusu:

Shirayuki, eşsiz kırmızı saçlarla doğmuş genç bir kızdır. Bir gün ünlü ama budala Prens Raji’nin emriyle eşsiz saçları sayesinde onunla evlenmesi emrini alır. Gidecek hiçbir yeri olmayan Shirayuki, saçını keser ve komşu ülke Clarines’e kaçar. Ormanı geçerken, Zen adında genç bir erkekle tanışır. Zen, yaralarını cesurca iyileştiren Shirayuki'ye yardım eder ama sonra Shirayuki'ye verilen bir elma tarafından zehirlenir. Bu sırada Prens Reji, Shirayuki'yi aramaları için yardımcılarını gönderir. Peki, Shirayuki'ye neler olacak? Zen gerçekte kim? İyimser bir kadın kahramanla, sürekli onu gözetleyen bir prens arasında geçen fantastik bir hikaye.

İnceleyelim:

Açıkçası animlerde tam anlamıyla bir romantiklik olmadığından mı nedir, bu animeyi fazlasıyla sevdim. Kötü karakterlerine dahi bir sempatiklik duyabiliyorsunuz. Tabi arada sıkacak tek şey alışıldık fazla iyi niyetli ve saf kız Shirayuki olabilir. Fakat diğer animlerde ki fazlasıyla ezik, ah-ıh bile diyemeyen karakterlere nazaran anime bunu bir şekilde kapatıyor. Özellikle romantik anime severlerin kaçırmaması gereken, aşkı, sevgiyi, sadakati ve arkadaşlığı çok naif bir şekilde aktarıyorlar.

Özellikle Obi karakteri favorim. Obi ciddi anlamda gerçek olmasını dilediğim nadir karakterlerden. Neredeyse izleme sebebim oldu. Sonuna kadar Zen’e ve Shirayuki’ye zarar gelecek bir şey olmamasından emin olmak istiyor. Aynı zamanda onun gizemli yanı sizi animeye bağlayacak! (Bende böyle bir koruma istiyorum bana ne!)


Diğer bir özelliği ise aşırı saf takılan karakterlerin olduğu animelerden uzak. Tarihi anime olmasından kaynaklı sanırım bütün karakterlerde belli bir olgunluk var. Araya sıkıştırılan mesafeli espirilerle de kendini seyrettiriyor zaten. Bir de fazla uzatılmayan olmayan olaylar oluyor, çözmeye çalışıyorlar hep birlikte. Animede ki heyecan ise kahramanlarımızın birbirlerine olan güvenleri. Prens Raj ayrı olay zaten. 2. sezonda beni kendine hayran bıraktı. 1. Sezonu izleyip, 2. sezona geçerseniz onun yavaşça ilerleyen değişimine hayran kalacaksınız.

Karakterler:

Shirayuki:
Nadir bulunan kızıl saçlara sahip yetenekli bir şifacı. Zen ile tanıştıktan sonra ondan çok etkilendi ve onunla birlikte Clarines’e giderek saray şifacısı olmak için sınavlara yöneldi. İyimser karakteriyle göz dolduruyor.





Zen:
Göründüğünün aksine onunla ilgili sırrını Shirayuki ile paylaşacak. Shirayuki ile tanıştıktan sonra ona verilen elmayı yiyerek zehirlendikten sonra yine Shirayuki tarafından iyileştirilince, Shirayuki’ye kendisiyle birlikte Clarines'e gelmeyi teklif etti.


Obi: Tam bir fırlama karakter. Favorim demiştim. Zen’in yakın koruması ve aynı zamanda en yakın arkadaşı. Olabilecek tüm tehlikeleri önceden sezerek hem Zen hem de Shirayuki’nin kalbinde önemli bir yer edindi. İkisine de zarar gelecek hiçbir şey olmamasından emin olmak için elinden gelen her şeyi yapıyor.



Izana

Zen’in abisi ve onun gibi önemli biri. Ama kardeşine karşı yaklaşımlarıyla ''amacın ne'' dedirtmeden edemiyor. Yine de kötü olduğunu düşünmediğim bir karakter. 







Mitsuhide:
Başlangıçta Izana’ya yakın olmasına rağmen, Zen’in yakın arkadaşlarından ve aynı zamanda yardımcısı. Sadakatli olmasıyla vazgeçilmez karakterlerden. 






Kiki
Zen’in yardımcısı ve arkadaşı. Mitsudihe’den sonra gelmesine rağmen Zen’i çok iyi tanıyor. Mitsuhide ile aralarında güzel bir bağ var olmasına rağmen aralarında bir mesafe var.



Raj:
Tanbarun prensi. Shirayuki’nin kızıl saçları dolayısıyla onun cariyesi olmasını istemediğini öğrendikten sonra zehirli elmaları yollar ancak yanlış kişi yani Zen yer. Bunu öğrendikten sonra da panzehiri verir. Narsist ve cahil. Düşünmeden konuşan bir patavatsız. Ama Shirayuki ile arkadaş olduktan sonra sorumluluklarını yerine getirmeye başlıyor ve olgunlaşıyor. (Beni 2. Sezonda kendine hayran bıraktı velet.)

Kısaca karakterleri bu şekilde tanıtmak istedim. Olaylar elbette ki oluyor ama öyle ahım şahım bir senaryo isteyerek başlamayın. Ben izlerken her bölümde yüzümde istemsiz bir gülümseme oluşuyordu. Çok güzel bir arkadaşlık örneği ve insanları neyi neden yaptıklarını öğrenmeden yargılanmaması gerektiğini gösteren bir olay örgüsü çizilmiş. Ama en önemlisi sosyal statünün insanların arasında bir duvar olmadığını göstermesi. Animenin yaş aralığından emin değilim fakat bence izleyen herkesin hoşuna gidebilecek sıcak, tatlı ve naif bir anime. 


Karakterler olgunluklarıyla da sizi kendilerine hayran bırakmaya
hazır. Eğlenebileceğiniz çok tatlı bir yapım. Shirayuki, Zen, Obi, Mitsuhide, Kiki ve Raj dolu dolu karakterlerle heyecanlı bir yolculuğa var mısınız? 

İyi seyirler! 

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget