En İyi 5 Sherlock Bölümü

Zamanımızın en iyi televizyon dizisi Sherlock mu? Ciddi bir tartışma konusu. Tartışılmaz olan şu ki: Sherlock çok başarılı ve bizim çok sevdiğimiz bir dizi. Geçmiş yıllara ve hatta belki televizyon tarihine damgasını vuran bu dizinin şimdiye kadar on üç bölümü yayınlandı. Biz de sizler için kendi favori beşlimizi derledik. Beş bölümün kendi arasında bir sıralaması yoktur. Diziye dair herhangi bir spoiler da yoktur. Keyifli okumalar!

S01 E01 / A Study In Pink:


Dizinin ilk bölümü! Her dizinin ilk bölümü kritiktir, fakat Sherlock burada harika bir iş ortaya kondu ve tıpkı Breaking Bad gibi iz bırakan bir dizi olma yolunda belki de en sağlam adımını ilk adımıyla attı.  Bölüm bir dizi seri intihar vakasıyla açıldı, sonra Dr. Watson'ı ve Sherlock'u tanıdık. Ve nefes kesen bir bölüm finaliyle de, insan doğasından yola çıkan en değerli polisiye öykülerinden birinin finalini izledik. Henüz ilk bölümden, 'Bu dizi oldu.' dedirtmişti izleyenlere.



S02 E01 / A Scandal In Belgravia:


İlk sezon finalindeki kriz anından başlayan bölümümüzde yeni ve çok sevdiğimiz bir karakter daha hikayeye dahil oluyor. Ve yalnızca bir bölümlüğüne, zira Irene Adler'ı bir daha dizide göremedik. Üstelik ustaca kurgulanmış oyunu ve Sherlock'u sürüklediği durum son derece ders verici oldu Sherlock Holmes için. Finalindeki tatsız twist'i saymazsak, eğlenceli bir bölümdü.

S02 E03 / The Reichenbach Fall:


Sherlock'un meşhur düşüşünün hikayesi günümüze biraz farklı uyarlanmıştı. Kabul edelim, üzerinden zaman geçtikçe ve tüm Sherlock fanları üzerine teoriler üretmeye başlayınca, Steve Thompson'un pek çok noktada kestirmeden gittiği gerçeğini iyice kavradık ve tadımız bir parça kaçtı. Ancak o gün yaşattıkları ve aslında beklenmedik olmayan final sürpriziyle güzel bir sezon finaliydi.

S03 E01 / The Empty Hearse:


En iyi Sherlock vakalarından biri değildi evet, ama dizinin en eğlenceli bölümü olduğu yaygın bir görüş. Sherlock'un İngiltere'ye dönüşü ve Watson'ın karşılaşması, akabinde gelişen olaylar ve ikilinin aslında yekdiğeri  olmadan anlamsızlaşan hayatları tatlı bir barışma iklimiyle sonlanınca, hayranları küçük sevgi pıtırcıkları olarak mutlulukla izlediler bu bölümü.



S03 E02 / The Sign Of Three: 


Ve listemizin sonunda da, belki de dizinin rüştünü ikinci kez ispatlayan bölüm var. Watson'un düğün hazırlıklarıyla başlayan bölüm, ikiliye belki de dizideki en ilginç üç davadan birinin paslanmasıyla devam ediyor. Ardından düğüne geçiliyor ki bu da hem çok eğlenceli, hem de Sherlock'un Watson'a olan gerçek duygularını göstermesiyle, tamamen fan service bir bölümdü. Sonundaysa yine bu enteresan davaya ve çok mutluluk verici bir sürprize bağlanıyor. 


Sizin de kendi sıralamanız var mı? Listemize girmeyen ama beğendiğiniz başka bölümleri varsa bizlerle yorumlarda paylaşabilirsiniz!

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget