İDDİA EDİYORUZ! The Winter Soldier En İyi Captain America Filmidir!

Captain America: The Winter Soldier, MCU'nun yegane kilometre taşıydı hiç şüphesiz. Bütün bir sinematik evrenin geleceğini etkileyen olaylar bu filmde yaşandı diyebiliriz. Bunların yanında Winter Soldier, sadece eğlenceli bir iş değil, özenle hazırlanmış bir Cap filmiydi ve Steve Rogers'ın MCU'daki en güzel anlarını içeriyordu.
Captain America: The Winter Soldier'ın neden en iyi Captain America filmi olduğunu 6 madde ile irdelerken bize katılın.

1- CAP HEP DOĞRU KARARLAR VERDİ

İyi bir süper kahramanın belirleyici özelliklerinden biri, ahlaki açıdan karmaşık seçimlerle karşı karşıya kalındığında etik olarak dikey kararlar alma yeteneğidir. Bu fikir gerçekten Captain America: The Winter Soldier'ın temel taşıydı. Steve, S.H.I.E.L.D'nin bertaraf edilmesi fikrinden oldukça huzursuzdu. En sonunda Cap, bu ideolojiyi reddetti.

2- NEREDEYSE ÖLÜYORDU

Film kesinlikle Steve Rogers için parkta yürüyüş yapmak gibi değildi. Kendisi, sadece S.H.E.I.L.D içinde yuvalanmış Hydra ajanları ile savaşmakla kalmadı, aynı zamanda en iyi arkadaşıyla savaşmak zorunda kaldı. Zihinsel olarak yenilenen ve bir sibernetik kolla donatıldıktan sonra, Steve'in en yakın arkadaşı ve savaş kardeşi Bucky Barnes, The Winter Soldier olarak bilinen Hydra operasyonuna dönüştürülmüştü.
O uzman bir dövüşçü, acımasız bir suikastçıydı ve ona süper güç veren sibernetik kolu Steve'e karşı savaştığı zaman kendisine üstünlük sağladı. Bu düşünceyle, Steve'in Kış Askeri ile son karşılaşmasının acımasız olması şaşırtıcı değil. Steve günü kurtarmayı başardı ama bunu yaparken neredeyse ölüyordu.

3- KAÇAK!

Alexander Pierce tarafından aranan kaçak olarak damgalandıktan sonra Cap, kendisini bir anda S.H.I.E.L.D'dan kaçarken buluyor. Bir zamanlar savaştığı örgüt tarafından aranan Cap'ın kaçak zamanları, First Avenger'ın yeni bir tarafını görmemizi sağladı.

4- ZAMANIN DIŞINDA BİR ADAM

Red Skull'u yenmesinden tam 70 sene sonra yeni bir dünyaya uyanan Cap, bu yeni dünyaya ayak uydurmaya çalışırken onu izlemek çok keyifliydi!

5- MCU'nun GELECEĞİ BU FİLMLE ŞEKİLLENDİ

Steve Rogers hakkında çok şey olsa da, filmin Marvel Cinematic Universe üzerinde muazzam bir etkisi oldu. Film, Kış Askeri'ni MCU'ya katmakla kalmadı, aynı zamanda Civil War'un da yolunu yaptı.

6- HAIL HYDRA!

Bu iki sözcük sadece izleyicilerin ve Hydra fanlarının dikkatini çekmek için söylenmedi filmde. Bu sözcükler Steve'in dünyasını parçaladı. 70 sene önce yok ettiğini zannettiği Hydra'nın tekrar karşısına çıktığı yetmediği gibi, kader arkadaşının da Hydra'nın kuklası olduğunu öğrenen Cap için yakıyoruz!

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget