Karakter Tanıtımları: Adam Warlock

Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek isteyen dört biliminsanı dünyayı kendi kontrolleri altına almak amacıyla Enclave adlı bir organizasyon kurarlar. 



Fantastic Four #66 (Eylül; 1967) sayısında bu amaçlarını gerçekleştirmek üzere 'Him' yani 'O' olarak çağrılan Warlock'u yaratırlar. Warlock kelebeğin kozadan çıkması misali bir kovan (The Beehive) içerisinden çıktıktan hemen sonra Enclave'e karşı çıkar ve dünyayı kurtarır. Burada Enclave'in farkında olmadığı şey Warlock'un kozadan onların ne yaptıklarının haberini alıp hissedebilmesidir. Sonrasında yazarının değişmesiyle Adam Warlock'a İsa'dan esinlenilen mesih kimliği yüklenmiş ve Marvel Premiere #1 (Nisan, 1972) sayısında Warlock olarak anılmaya başlanmıştır.



Warlock vücudunda biriktirip hapsettiği kozmik enerji ile yerçekimini düşürüp uçabilir, bir takım kozmik saldırılar yapabilir ve sahip olduğu güç, dayanıklılık ve iyileşme yeteneklerini yükseltebilir. Güçlerini nasıl kullanacağını bilmeyen Warlock kendini zalimlerin mağdur ettiği evren yaratıklarına adamaya karar verir. Bunun için evreni dolaşmaya başlar. Yolda tanıştığı bir grup onun adsız biri olduğunu görünce kendi gezegenlerinde olduğu gibi ad ve soyadının olmasını önerir. Buradan sonra Adam Warlock olarak anılacaktır. Sonra yoluna devam ederken High Evolutionary ile tanışır ve onun yapay gezegenini üs olarak kullanmaya başlar. High Evolutionary canlıların genetikleri ile oynayarak onlara güçler veren, onları mükemmelleştirmeye ve kötülük nedir bilmez bir hale getirmeye çalışan üst düzey bir kozmik genetikçidir. Counter-Earth (Karşı-Dünya) adlı barışçıl, evrenin tüm kötülüklerinden uzak gezegeni kontrolü altında tutmaktadır. Bu gezegende onun denekleri barış ve huzur içinde yaşarlar. Yine High Evolutionary tarafından yaratılan Man-Beast adlı canavar yaratıcısının beklentilerinin çok üstünde bir güce kavuşunca Karşı Dünya'da terör estirmeye başlar. Bunun sonucunda Warlock'tan yardım isteyen High Evolutionary Warlock ile bütünleşmiş olarak bildiğimiz Ruh Taşını Warlock'a verir. Warlock Man-Beast'i yenip onu gezegenden kovar. Sonra bir sürü savaş yapıp ünleneceği bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuklardan birinde Evrensel Doğruluk Kilisesi adı verilen çok güçlü bir organizasyonun lideri Magus ile tanışır. Bu organizasyon misyoner bir tavırla ellerindeki bütün kaynakları kullanarak dinlerini gezegenlere yaymaya çalışmakta, kabul etmeyenleri de acımasızca cezalandırmaktadır. Aslında Magus, Future Adam Warlock'tur. Yani kendisinin gelecekteki bir versiyonudur. Warlock onunla da savaşır ve onu da yener.




Ruh Taşının MCU'daki konumu şu anda epey belirsiz. Odin ve Heimdall ile ilişkilendirilen Hela teorisini geçtiğimiz hafta paylaşmıştık. Bir de Wakanda ile ilişkili bir teori var. Warlock'un evrene gelme ihtimalini ilk olarak ilk Galaksinin Koruyucuları filmindeki bir sahnede Koleksiyoncu'nun mekanında kozasının gösterildiği bir sahnede görmüş olduk. Filmin yazılar sonrasındaki Howard the Ducklı sahnesinde koza açılmıştı. Çizgi romanlarda genetik ikizi olarak geçen Ayesha'yı ise ikinci Galaksinin Koruyucuları filminde şu altın ırkta gördükten sonra onun Warlock'u yine altın bir kozada yarattığını, adını da 'Adam' koyduğunu gördük. Bu noktadan sonra Adam Warlock'un geleceğini düşünüyorum. Fakat karşımıza nasıl çıkar bu şimdilik belirsiz. Belki yeni çıkacak Thor: Ragnarok filminin Ruh Taşı teorisi doğruysa filmin sonunda Adam Warlock ile ilişkili bir yazılar sonrası sahnesi izleyebiliriz.



Adam Warlock'un bir başka önemli olduğu konu var ki, o da Sonsuzluk Eldiveni. Thanos ile savaşıp ona yenilen Warlock Ruh Taşını kaybettikten sonra kendi ruhunu da taşın içine hapseder. Ve Thanos'a saldırmak için uygun anı beklemeye başlar. Sonrasında bu an gelir, Thanos ile birçok kahraman karşı karşıya gelir ve Warlock eldiveni ele geçirerek Thanos'u durdurur. Sonrasında eldiveni evreni eski düzenine getirmek için kullandıktan sonra ondan vazgeçer. Bütün bunlar hiçbir yerde görmesek de Avengers: Infinity War'da Adam Warlock'u bir şekilde göreceğimizi gösteriyor. Kendisi pek çizgi romanlarda yer almasa da o geldi mi bilin ki muhakkak Marvel evreninde kozmik ve çok büyük olaylar dönüyordur. Filmlerde de böyle kullanılacağını düşünüyorum. Yani az ve öz. Gelecek, yenecek ve gidecek; veni vidi vici hesabı yani. Tabi solo filmi olursa işler değişir ama içimden bir ses orijininden Galaksinin Koruyucuları'nın üçüncü filminde bahsedileceğini söylüyor. Sonrasında da Galaksinin Koruyucuları'na katılabilir. Bakalım, bekleyip göreceğiz. Kendisi Marvel aleminin en karizmatik, en güçlü ve gözde karakterlerinden biri olarak biz hayranlar tarafından da pek seviliyor. Umarız en kısa zamanda onu görürüz.

Gerçek Adı: Adam Warlock

Geçerli Takma Adı: Warlock

Diğer Takma Adları: Him (O), Golden Gladiator (Altın Gladyatör), Master of all Souls (Tüm Ruhların Efendisi), Adam Magus, Mr. Smith, Magus (Büyücü), Denek X-31, Avatar of Life (Hayat Avatarı), Jake Miller, Ultimate Avenger (Nihai İntikamcı), God Slayer (Tanrı Katili), Demon (İblis), Avenging Hand of Light (Işığın İntikamcı Eli)




Güçleri: Warlock vücudunda biriktirip hapsettiği kozmik enerji ile yerçekimini düşürüp uçabilir, bir takım kozmik saldırılar yapabilir ve sahip olduğu güç, dayanıklılık ve iyileşme yeteneklerini yükseltebilir. Ayrıca High Evolutionary tarafından verilen Ruh Taşı ile evrendeki bütün yaşamı kontrol edebildiği bir güce sahip olup yaşayan ve ölü her şey üzerinde hakim olabileceği, yok edebileceği ya da yeniden canlandırılabileceği bir güç edinir.. Zihinsel anlamda da doğruyu görmeyi sağlayarak her ferdin özünü ve ruhunu görebilir ve bütün ruhların sonsuza kadar tutulduğu ölüler diyarının da kontrolünü edinir. Thanos ile savaşında Sonsuzluk Eldiveni'ni ele geçirerek daha da güçlenir ve onu yenerek evrene düzen getirir.




Hısımları: Enclave (Yaratıcıları); Ayesha (Genetik "İkiz"); Gemini (Genetik Soydaşı); Goddess (İyi Hali); Magus (Kötü Hali); High Evolutionary (Üvey Baba)

Mensup Olduğu Gruplar: 'Önceden' Universal Church of Truth (Doğruluğun Evrensel Kilisesi), Guardians of the Galaxy (Galaksinin Koruyucuları); Infinity Watch - Eski Lider; Enclave


Hareket Üssü: 'Önceden' Monster Island (Canavar Adası), Soulworld (Ruhdünyası), Counter-Earth (Karşı-Dünya), Knowhere


Kimlik: İkinci bir kimliği yok, gizli kimlikli değil


Vatandaşlık: Teknik olarak vatansız ve hiçbir suç kaydı yok


Medeni Hal: Bekar


Meslek ve Uğraşları: Dünyaların İntikamcısı ve Kurtarıcısı, Büyücü; 'Önceden' Galaksinin Koruyucularının Savaş Büyücüsü, Tanrı, Atlezca'nın eski gardiyanı, Ruhdünyasının Rahibi, sufi, ruhsal vampir


Eğitim: High Evolutionary'den özel eğitim almıştır.


Köken: Beehive olarak bilinen kompleks bir kozada bir grup araştırmacı tarafından yaratılan yapay varlık; Kozmik Varlık


Evren: Earth-616 


Doğum Yeri: The Beehive (Kovan), Shard Adası, Atlantik Okyanusu


Yaratıcıları: Stan Lee, Jack Kirby, Roy Thomas


İlk Görünüş: Fantastic Four #66 (Eylül; 1967) - Him olarak 

Marvel Premiere #1 (Nisan, 1972) - Warlock olarak
Marvel Premiere #2 (Mayıs, 1972) - Adam Warlock olarak 
Guardians of the Galaxy Vol 2 #17 (Ekim, 2009) - Adam Magus olarak


Kaynak: Marvel Wikia

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget