En İyi 10 Batman ve Superman Dövüşü


 Bugünkü listemizde en iyi 10 Batman vs Superman dövüşünü sıraladık.Ama şunu belirtmeliyim listemizde Batman v Superman dövüşlerinde yazar kimin kazanmasını isterse o kazanır.Ki çoğu dövüşlerinde bi' ihtar(Superman kendini geri tutuyordu,Batman hazırlıklı değildi) gelir.Yine de kendimce en iyi Batman vs Superman hikayelerinden yararlanarak listelemek istedim.


10- SUPERMAN : SACRIFICE (2005)


Sayı/lar : Superman #219 (Part 1), Action Comics #829 (Part 2), Adventures of Superman #642 (Part 3), and Wonder Woman #219 (Part 4)

Hikayesi :

Bat-Computer'ın hacklenmesinden sonra tüm Justice League üyelerinin zayıflıklıkları ortaya çıkar.Maxwell Lord,Superman'in zihnini kontrol eder.Justice League ile kapıştırmaya zorlar.Ama Superman,Justice League ile değilde,en büyük düşmanıyla dövüştüğünü sanır.

Batman vs Superman :
Superman hazırlıksız olan Batman'in yanına Bat-cave'e gider.Gözü kana bulamış Superman,Batman'i pataklar.Bu sırada Wonder Woman Maxwell Lord'u farkeder ve Maxwell'in boynunu kırar.Ve Superman eski haline döner.

Kazanan : Kazanan yoktur.Batman birçok ağır yara alır.Superman takım arkadaşlarına saldırdığını farkedince pişman olur.


9- INJUSTICE : GODS AMONG US(2013)


 Sayı : Injustice Gods Among Us #36


Hikayesi :

Clark,Lois'in hamile olduğunu öğrenir ve hemen Batman'e söylemeye gider.Batman'in vaftiz babası olmasını ister.Herkes mutlu iken çılgın adamımız Joker,Lois'i kaçırır.Herkes aramaya başlar ve sonunda Joker bulunur.Herşey Joker'in istediği gibi gider çünkü zehirli bir gaz hazırlamıştır.Superman,eşini Doomsday olarak görür,uzaya çıkarır ve öldürür.Joker'in diğer planı ise Lois'in kalbi durduğunda Metropolis'e nükleer bomba düşecektir.Joker,Superman'in hem karısını hem de koruduğu şehri Metropolis halkının ölümüne neden olmuştur.

Batman vs Superman : Superman, Batcave'e girer ve Batman'in belini kırar.(Bane'in yaptığı gibi)

Kazanan : Superman,Batman'i hızlıca yener ta ki Alfred,nanoteknolojili hapı alır,Superman'i döver ve Batman'i kurtarır.



8- BATMAN : ENG GAME(2014)


 Sayı/lar : Batman : End Game : #1-6

Hikayesi :

Zehirden etkilenen Justice League üyeleri,Batman'igüçlerini sınırlamadan kullanarak indirmeye çalışırlar.Kara Şövalye geriye sadece Superman kalana kadar savaşır.

Batman vs Superman : Batman,eldivenlerini kriptonit eldivenleri ile değiştirir.Eldiven ayrıca mikroskobik kızıl güneşte donatılmıştır.Kızıl güneş yüzünden deliye dönen Superman,Batman ve Metropolis halkı üzerinde süper güçlü bi' engel koyar.Ta ki Batman'in eldivenlerini Superman'in yüzüne koyana kadar.


Kazanan :

Kriptonit yüzünden zayıf düşürüldükten sonra Superman yenildi fakat,Metropolis de ki yıkım ise Batman'in de kazanmadığını gösteriyor.


7- SUPERMAN/BATMAN : SUPER-BAT(2008)


Sayı/lar : Superman/Batman : #53-57

Hikayesi :

Silver Banshee ile kavga edilirken Superman'in güçleri Batman'e devredilir.Batman güçleri ile Gotham şehrini suçlulardan arındırır.Clark sonunda normal bir hayat yaşamaya başlar.Batman durdurulamaz olduğundan dolayı agresif ve tehlikeli olmaya başlar.Clark ise hayatı normal olduğundan dolayı depresyona girer.

Batman vs Superman :

Daha sonra Batman,Wonder Woman,Green Lantern,Firestorm,Red Tornado ve Hawkgirl'ü alt eder. Supergirl,Bruce ile konuşmaya çalışır - o sırada Zatanna büyü ile dikkatini dağıtır.Clark,Bruce ile karşı karşıya gelir birkaç yumruk yedikten sonra Zatanna büyüyü tersine çevirir ve Batman normale döner.

Kazanan :

Clark,Batman tarafından yenilgiye uğrasa bile arkadaşını kurtararak manevi bir zafer kazanır.


6- JUSTICE LEAGUE : ORIGIN (2011)


Sayı/lar : Justice League : Origin #1-6


Hikayesi :

 Kısaca New 52 evreni yaratıldıktan sonra ilk defa JL : Origin hikayesin de kapıştılar.Batman ise süper güçlü uzaylının Dünya'ya tehlike saçtığına inanıyordu.

Batman vs Superman :

Superman,olay yerine gelir ve Batman,hazırlıksız yakalanmıştır(Superman'in güçlerinden habersiz). Batman,Superman'e çeşitli bat-gadgets(araçlar) fırlatır ama boşuna harcamıştır.Green Lantern'in yardımı ile bile Batman,sürekli Superman tarafından mağlup edilir.Ta ki Superman ile konuşana kadar.

Kazanan :

Superman kolay bir şekilde kazanır ancak Batman hazırlıklı olmanın ve iletişimin önemini anlar.


 5- LEX LUTHOR: MAN OF STEEL (2005)

Sayı/lar: Lex Luthor: Man of Steel #1-5


Hikayesi :

Bruce Wayne Lex Luthor'dan bir parça kriptonit elde eder, ve bunu Man of Steel(insanlığa karşı büyük bir tehdit olma potansiyeli taşıyan kişi)'e saldırmak için kullanır.

Batman vs Superman :

Gerçek bir karşılaşmadan çok tüm gücünde ve beyni yıkanmamış Superman'in ne kadar güçlü olabileceği konusunda bir gösterişti. The Man of Steel super nefesini kullanarak Kara Şövalye'nin elindeki kaynağı Luthor olan kriptonite üfler, ve Batman'i kavrar, onu göğe yükseltip daha sonra aşağısındaki sokağa geri fırlatır. Üstünlüğünü kanıtlamak için, Superman, Batman'ın suratına ölümcül bir yumruk atar ama kısa süre sonra durur.

Kazanan : Superman.



 4- SUPERMAN: RED SON (2003)

Sayı/lar: Superman: Red Son #1-3

Hikayesi :

Ayrı bir evren hikayesidir. Kal-El’in kaçış gemisi Kansas yerine Sovyet Rusya’ya düşer ve orada bir Rus askeri komutanı olarak yetiştirilir. Superman, Sovyet Rusya’ya diktatör olarak hükmeder ve ülkeyi süper güce dönüştürür. O sırada Batmankoff’un (Hayır Bruce Wayne değil, Batmankoff.) ebeveynleri öldürülünce, ileride kanunsuz Batman olacak Batmankoff, Kriptonlu Superman’i ve hizmet ettiği bu art niyetli hükümeti alaşağı etmek için eğitimlerine başlar.

Batman vs Superman :

Rus Batman, Sovyet Superman’i zayıflatacak güneş ışınları veren lambalarla dolu bir odada tuzağa düşürür. Zayıf düşen Superman pes edene kadar Batman’den dayak yer.

Kazanan :
Rus Batman! Ama hemen ardından Wonder Woman Superman’i kurtarır. Cezasını çekmekten korkan Batman, kendi göğsüne yerleştirdiği bir patlayıcıyla intihar eder.


3- THE DARK KNIGHT STRIKES AGAIN (2002)

Sayı/lar: The Dark Knight Strikes Again #1-3

Hikayesi :

Dark Knight Returns’deki olayların devamında geçen The Dark Knight Strikes Again’de Batman pelerinli kostümüyle geri döner. Bu sefer Lex Luthor’un da desteklediği askeri diktatörlüğe karşı savaşır. Green Arrow ve Atom gibi kahramanlar Batman’e yardım ederken diğer Justice League kahramanları (Superman, Wonder Woman, Shazam) sevdiklerine yapılan ölümcül tehditler yüzünden Amerikan hükümetine içinde Batman’in de bulunduğu kanunsuzları durdurmak için yardım etmek zorunda kalırlar.

Batman vs Superman :
“Başkan Rickard”ın emriyle Superman, Batman’i yakalamak için gönderilir. Ancak Batman, Çelik Adamı Batcave’de tuzağa düşürerek Kriptonitli Eldivenlerle (Atom ve Green Arrow’un da yardımıyla) pes ettirene kadar döver.

Kazanan :
Batman.
2- BATMAN: HUSH (2002)

Sayı/lar: Batman: #608-619

Hikayesi :

Poison Ivy’nin nörotoksin sporları ile zihni kontrol edilen Superman, Batman ile kapışmaya çıkar. Çelik Adam bilinçaltında nörotoksin ile savaşarak kendini Batman’i öldürmekten alıkoymaktadır.

Batman vs Superman :
Plan yapmaya zamanı olmayan Batman, Superman’den kaçar ancak Superman bir gün kontrolden çıkar diye önceden hazırladığı, içinde Kriptonit bir Yüzüğün de bulunduğu Anti-Superman aletlerini kullanır. Nihayetinde duygusal bağlarını kullanarak ve Lois Lane ile ve tehdit ederek üstünlüğüne ele geçiren Batman, Superman’in Poison Ivy’nin kontrolünden çıkmasını sağlar.

Kazanan :
Superman’in iradesiyle kendisini tutmasıyi ve Batman’in zaferi.


1- THE DARK KNIGHT RETURNS (1986)

Sayı/lar: The Dark Knight Returns #1-4

Hikayesi :

Uzun bir emekliliğin ardından Batman kanunsuz işlerine geri döner. Çok fazla şiddet uygulanan Batman, suçla savaş ve direkt şiddet arasındaki çizgiyi aşar. Bu yüzden Amerikan hükumeti Batman’i etkisiz hale getirmek ve adalete teslim etmesi için Superman’i yollar.

Batman vs Superman :
DC’nin en teknolojik Batman uyarlamalarından biri (ayrıca Zack Snyder’ın Batman V Superman filmine ilham olmuştur.) Batman hidrolik exo zırhını, sonik teknoloji ve elektrikli eldivenleri ve Green Arrow’un verdiği Kriptonit Oklarını kullanır.

Kazanan :

Batman. Ta ki kendine ölümcül olmayan bir kalp krizi yaşatana kadar. Bunun sebebi ise dövüşü sahte ölümü için kullanıp, Gotham şehrinde tekrardan gizlice suçla savaşmaktır.

Evet sevgili okurlar en iyi Batman ve Superman dövüşü sıralamamız bu şekilde.Metin kaynağı ScreenRant'ten alıntıdır.Ancak sıralamayı kendi aramızda belirledik.

Peki sizin favori Batman ve Superman dövüşünüz hangisi?Listede olmayıp ancak sizin beğendiğiniz Batman ve Superman dövüşünü de yorumlarda belirtmeyi unutmayın!Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.Sevgiyle kalın!

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget