İnceleme: Star Wars Battlefront 2 Beta

İlk oyunu Kasım 2015’de çıkan Star Wars Battlefront serisi, ikinci oyununu 17 Kasım 2017 tarihinde piyasaya sürecek. Oyun çıkmadan yaklaşık bir ay öncede açık beta yapıldı. 6 Ekim günü başlayan açık beta, 9 Ekim'de sona erecek.


İlk oyun birçok açıdan bana başarılı gelmişti. Ancak eksikleri ve içerik eksikliğinden dolayı bir süre sonra oyun sıkmaya başlıyordu. Yeni oyuna senaryo modu getirdiler ve multiplayer kısmına da bazı eklemeler yaptılar. Böylece belki oyunun oynanabilirlik süresini arttırmayı başarabilirler.


Beta da 'senaryo modu'nu oynayamıyoruz. Sadece bir video var. Beta için senaryo hakkında bir incelememiz olmayacak. Ancak tam sürümde merakla senaryo modunu bekliyor olacağız.


Beta olmasına rağmen baktığımızda oyunun en güçlü yanı görselliği. Son yılların en güçlü grafik kalitesine sahip oyunlarından biri. Etrafta uçuşan nesneler, gölgelendirme kalitesi, gerçekçi kaplamalar vs gerçekten çok üst düzeyde. Harita tasarımlarıda bu görselliği ön plana çıkartıyor. Çok güzel manzaralar gözümüze çarpabiliyor. Hem BETA hem de Multiplayer kısmında böyle olduğunu düşünürsek, tam sürüm de ve senaryo modunda nasıl bir görselliğe sahip olacağını siz düşünün.

Oyun beta aşamasında ve böyle mükemmel görselliğe sahip olmasına rağmen en ufak bir tekleme, duraksama vs yapmıyor. İlk oyunda bu konu da başarılıydı fakat yeni oyun gerçekten çok iyi bir optimizasyona sahip.



Görselliğin yanında oyunun sesleri de gayet iyi. Etrafta gerçekleşen patlamalar, silahlardan çıkan ışın sesleri oyunun atmosferine sizi fazlasıyla bağlıyor.


Oyunun atmosferi evet güzel. Hatta fazlasıyla tatmin edici. Ama bir shooter oyunundaki en önemli unsurlardan biri vuruş hissidir. Oyun her yönüyle Battlefield’a çok benziyor ama bu konuda yanına bile yaklaşamaz. Kartonun içinden geçer gibi değil ama çokça da eksiği var.


Hem FPS hem de TPS modu oyunda mevcut. Tek tuş ile kamera açıları arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Bu özellik ilk oyunda da mevcuttu. O zaman da beğenmiştim. Bence oyuna çeşitlilik katıyor.


Multiplayer kısmında hem kara hem de destek kuvvetleri olarak oynayabildiğimiz bir mod, hava savaşları yapabildiğimiz ve 8’e 8lik maç yaptığımız toplamda üç mod açık durumda. Tam sürümde tabii ki daha fazla modlar olacaktır ama şuanlık bu modlar aktif durumda.


Yine bu oyunda da sınıf özelliği devam ediyor. Multiplayer maçlarda Assault, Heavy, Officer ve Specialist olmak üzere 4 tane sınıf bulunmakta. Her sınıfa özel de üçer tane özellikte bulunmakta.
Oyun içinde Battle Points adı verilen bir sistem var. Yaptığınız olumlu hareketlerle, öldürdüğünüz düşmanlar ile ve asistlerinizle puan alıyorsunuz. Bu puanları destek birimi olan uçakları alarak veya Han Solo gibi, Boba Fett gibi daha güçlü karakterleri alarakta kullanabiliyorsunuz.


Bu oyunda da kutu açma özelliği var. Açtığınız kutulardan kartlar, özelleştirme vs düşebiliyor. Ayrıca bu kartlar oyunda ‘’Perk’’ olarak kullanılabiliyor.

Kısıtlı zamanda kısıtlı modlarla değerlendirme yapmak gerekirse, ilk oyuna göre daha iyi. Multiplayer kısmında çok büyük değişiklikler yok ama zevk veriyor. Görsellik çok çok iyi. Beta olmasına rağmen de gayet akıcıydı. Sesler de yeterli. Bu oyunda senaryo moduda var. Sağlam bir senaryo olursa da oyun çok daha iyi olur. Ancak EA bu sonuçta. Fiyatlar 300 tl bandında olursa – ki olacaktır – bu oyuna o kadar para verilmez.


  Oyun güzel ancak görmemiz gereken daha çok şey var.

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget