Matt Reeves, 'The Batman'in 'The Dark Knight'tan Farklı Olacağını Açıkladı!


Gün geçmiyor ki DCEU'ya bağlı solo Batman filmiyle ilgili bir skandal duymayalım. Önce Ben Affleck'in hem başrolde Bruce Wayne/ Batman olarak oynayıp filmi yöneteceğini, hem de senaryoyu yazacağını öğrendik. Sonra Ben Affleck'in yanına yardımcı olacak bir hoca niteliğinde ortak yönetmen getirildi. Yemedi, adamdan yönetmenliği elinden alındı, yeni gelen yönetmen Matt Reeves de sıfırdan başlamak üzere senaryosunu acımadan iptal etti. Haliyle dedikodular çıktı ve Batman'i bırakacağı dilden dile dolanmaya başladı. Kendisi bunun bir söylenti olduğunu söylerken kardeşi Casey Affleck bırakacağına dair şakalar yaptı. Hatta Flashpoint ile reset atılıp Thomas Wayne rolünde Watchmen'in Komedyeni'ni göreceğimize dair söylentiler bile çıktı. Gerildik, ama bu sayede Batman hiç gündemden inmedi.


Superman'in klasik filmlerini hesaba katmadan söylüyorum fakat yine eski minvalleriyle karşılaştırmaya müsait olan iki karakter olan Spider-Man ve Batman'den Batman, bu denli çetin bir süreçten geçerken o meşhur Nolan filmleri, The Dark Knight serisi ile karşılaştırmaya elbette tutulacaktır. Bunu gören yönetmenimiz Reeves, Nolan'ın evrenine göre kendi Batman'in nasıl farklı olacağını açıklamış:

'The Dark Knight, ki inanılmaz bir filmdir, gerçekten Joker ile yankılandı... Onun hikayesi, performansı ve o karakterle ilişkili bütün film yapımı Heath Ledger'a dairdir, bu onun filmidir. Christian Bale'in harika olduğunu, ama filmin gerçekte herkes için Joker, onun tasviri ve filmde sunulan ve Batman ile çatışan perspektifi ile yankı bulduğunu düşünüyorum. Ben Batman'in iç dünyasıyla daha fazla ilgiliyim."

Snyder Nolan'ın serisini dövüş yönünden eleştirmişti. Bu konuda sözünü tuttu ve dövüş konusunda Arkhamvari, çizgiromanlardan fırlama bir Batman izledik. Reeves ise Batman'in iç dünyasına yönelmek istiyormuş. Açıkçası Hans Zimmer bile Ben Affleck'in Christian Bale kadar duyguları verememesinden şikayetçiydi müzikleri yapma konusunda. Tamam, çatal sesli tuhaf dudaklı bir Batman olabilir ama Bale Batman'in duygusal yönünü bence hakkıyla verdi. Yani en azından öfke krizi geçiren, Martha denmesi ile saçmalayan bir Batman değildi. Ancak şu gerçeği de göz ardı etmemek gerek; Christian Bale bile Heath Ledger'ın ölümünden sonra kabul etmiştir gölgesinde kaldığını ve onu yalnız bıraktığını. Reeves'in o konuda hakkı var. Umarız Ben Affleck ile ilgili sorun her neyse çözülür de, kendisinden yapabileceğini umutla beklediğimiz o şahane performansı alırız. Siz olsanız DCEU'ya bağlı solo Batman filminin Dark Knight'tan ne gibi farkları olmasını isterdiniz?

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget