Justice League Batman'i Bildiğimiz Gibi Bir Batman Olacak!

Justice League Batman'i çizgiromanlardan, animasyonlardan, çizgifilmlerden ve Arkham oyun serisinden bildiğimiz klasik Batman'e daha yakın olabilir mi? Ben Affleck öyle olacağını söylüyor.

Şahsen ben Nolan'ın Batman evrenini Batman'den bağımsız değerlendirenlerdenim. Aksi halde o seriyi sevemezsiniz zaten. Benim o seriyi sevme sebeplerim özellikle filmin Hans Zimmer müzikleri, orjinal bir Joker olan Heath Ledger Joker'i, Batman'e kendi evreninde yüklenen sembol olma özelliği, gerçekçiliği ve kadrosundaki büyükleri idi. Bazı sekanslar hiçbir filmde görmediğim türden bir etkileyicilikteydi, biliyorum dövüşler o kadar da iyi değildi ama yani The Dark Knight'ın suçlular ve halk ile aktardığı sahneler, hastane patlaması, Joker'in tüm sahneleri, Bane'in konuşmaları vesaire vesairenin Batman'den bağımsız değerlendirildiğinde kendi içerisinde ve evreninde farklı bir yere koyulması gerekmez mi? Gerekir. O yüzden sözün özü onu zaten klasik Batman olarak nitelendiremeyiz.

Peki ya Ben Affleck Batmani'nin artı ve eksileri neler; bir kere çizgiromanlardan ve Arkham'dan fırlama bir Batman ortaya koyuyor, özellikle dövüş konusunda artıları tartışılamaz, karizması epey yüksek ama işte bu o bildiğimiz Batman değil. Martha sahnesi ve acımasızlığı, kontrolünü kaybedişi, öfkesi, işkenceleri... Ya siz hiç öyle Batman gördünüz mü? Tamam, The Dark Knight Returns uyarlaması idi film fakat Batman hiçbir zaman bu denli duygularına yenilen basmakalıp bir Batman olmadı ki. Marvel bizi yazar, DC tanrıları. Batman de süper güçleri olmasa da bir DC tanrısıdır. Batman Justice League'i alt etme planlarını bile yapan bir kontrol manyağıdır. Adamın planının planlarının küçük küçük ayrıntılı planları var. Hal Jordan ile Justice League War'da kanalizasyon konuşmalarını hatırlayın; adam yarasa kostümü içindeki bir manyak. Atarlı, giderli ve amacı kurtarmaktan öte olan bir süper kahraman. Bu denli sembolik bir karakteri de Martha diye sihirli bir sözcük ile durduramazsınız.

Justice League ile özüne dönen bir kahraman izleyeceğimizi umuyorum. Henüz solo Batman filminin akıbeti belli olmasa da Batman için en iyisini yapacaklardır. Fragmandaki Iron Man özentisi 'Zenginim' safsatasını bir kenara bırakacak olursak umarım Ben Affleck'in şu yorumları sizi de rahatlatır:

"Batman, Supermanli filmin yönetiminde beraber çalıştığı insanların Superman ile Zod arasındaki savaşta ölmesi nedeniyle bütün o büyük öfkesiyle karşımıza çıktı. Çok fazla öfkeye gerçekçilikten uzak bir şekilde tutunmuştu. Oysaki JL Batman'i daha geleneksel bir Batman. O daha bir kahraman. Bir şeyleri kendi yöntemiyle yapıyor, fakat insanları kurtarmak istiyor, onlara yardım etmek istiyor."

Ne diyorsunuz istediğimiz Batman'i görmek hakkımız değil mi?

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget