Inhumans: Iwan Rheon Maximus Hakkında Açıklama Yaptı


Iwan Rheon'un Game of Thrones'ta oynadığı Ramsay Bolton'dan sonra Inhumans'taki Maximus rolü için de beklentiler yükselmişti. Fakat Rheon'a göre Ramsay Bolton'un aksine Maximus, gerekli gördüğü toplumsal değişimi gerçekleştirebilmek için çatışmaya giren bir karakter ve yönüyle de tüm acımasızlığına rağmen aslında kötü değil.


Maximus'un kardeşi olan Attilan Kralı Black Bolt'a karşı çıkardığı darbe sonrası Black Bolt Dünya'ya sığınmacı olarak geliyor. Bu yüzden herkesin aklına gelen klişe bütün abi kralı, abla kraliçeyi devirme hikayelerinde olduğu gibi kardeşler arası kıskançlık ve güç manyağı deli küçük kardeş oluyor. Scar'a selam olsun. Fakat Iwan Rheon, izleyicilere bu yanılgıya düşmemeleri gerektiğini söylüyor. Rheon karakterine ısınmış olacak ki Maximus'un motivasyonunda haklı olduğunu savunuyor. Maximus inanılmaz derecede adaletsiz gördüğü toplumsal sistemi değiştirmek için Attilanlılar'ın yararına acımasız yöntemler uyguluyor.


Iwan Rheon'un açıklamaları şöyle:
'Maximus çelişkili bir karakter. Bir yandan ailesini seviyor ve onlara son derece sadık ama diğer taraftan değişim zamanı olduğuna inanıyor. İnsanlığın onları keşfedeceğine dair bir tehdit altındalar. Black Bolt'un bu durumdan nasıl kurtulunabileceğine dair fikirleriyle Maximus'un durumla nasıl baş edilmesi gerektiğine dair düşünceleri birbirinden çok farklı, bu yüzden iki kardeş arasında çatışma başlıyor. Maximus kötü biri değil; durumu barışçıl yollarla çözmek istiyor ve insanlara zarar vermek istemiyor. Fikirlerinde acımasız ancak bunun tek yol olduğunu düşünüyor ve haklı da olabilir. Küçük güçlere sahip insanların madenlerde yaşayıp daha büyük güçlere sahip zenginler için kazıp çalıştığı eskimiş kast sistemini yanlış buluyor ve buna karşı çıkıyor. Ben de ona katılıyorum. İnsanları kurtarmak istediğine dair bir iç çatışması var fakat bunu yapabilmesi için tek yolun kral olan abisiyle çarpışmak olduğuna inanıyor.'


Rheon'un anlattığı kast sistemindeki güçsüzlerin süper güçlerinin neler olabileceği meçhul olmakla beraber Medusa'nın saçlarını kontrol edebilmesinin yanında ne kadar kötü olabileceği de ayrıca düşündürücü. Siz ne düşünüyorsunuz?

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget