Boruto'nun Dōjutsu'sunun adı belli oldu: Jougan



Boruto’nun 15.Bölümünde The Last filminde gözüken ve bizlere Tenseigan’ın neredeyse Kurama’nın çakra modu kadar güçlü olduğunu gösteren Tonerinin Boruto’nun rüyasında şu ana kadar isminin ve yeteneklerinin belli olmayan Borutonun Dōjutsu’su na Jougan diyerek muhtemel adını bizlere söylemiştir.


Naruto shippuuden’in bitişinden hemen sonra başlayan devam animesi olan Boruto’da ilk bölümden beri bizlere güçleri yavaş yavaş açıklanan ve halende açıklanmaya devam eden bu Dōjutsu’nun en çok karşımıza çıkan yeteneği Byakugan’a bezer şekilde çakra görebilmesi ancak bunu sadece çakra’sı ele geçirilmiş kişilerde Borutonun kontrolü dışında bir şekilde aktifleşerek görebilmiştir. Göz çevresinin siyah olması dışında Tensei gan’ı andıran Jougan’ın bir diğer yeteneği ise kesin olmamakla birlikte Uzay-Zaman gibi duruyor Obito Uchia eğer bu yetenek te doğrulanırsa Uchia Obito’nun kinden farklı bir şekilde harekete geçeceğini ön görmek yanlış olmaz.



Çevirisi Saf Göz olan Hamura Ōtsutsuki ve Hagoromo Ōtsutsuki’nin çakralarının Hagoromo’nun soyundan gelen Naruto ve Hamura’nın soyundan gelen Hinata’nın çocuğu olan birleşmesi sonucu olduğu ve Dōjutsu’nunda belki de Kaguya kadar güçlü olabileceği söylenebilir. Özellikle dikkat çekmek istediğim bir diğer noktada Boruto filminin kötüsü olan Momoshiki Ōtsutsuki’nin son dakikalarda hizmetkarının çakrasını yedikten sonraki dönüşümünde gözü Borutonun Jougan’ına çok benzemekte tek farkı ise Boruto’nunki Beyaza yakın mavi ancak Momoshiki’nin ki beyaza yakın kırmızı yine de ikisi de siyah göz çevresine sahip. Mangaka’nın henüz tam olarak Dōjutsu’nun neler yapabileceğine karar vermemesi nedeniyle bu denli yavaş bilgiler edinsek te eminim ki hikayenin ilerleyişinde çok kritik bir rol oynayacak kendinden önceki Dōjutsular olan Sharingan,Rinnegan,Byakugan ve Tenseigan gibi.

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget