DCEU: Zack Snyder'ın Akıbeti Ne Olacak?


Zack Snyder Man of Steel için işe alındığından beri kafalarda derin sorular vardı. Büyük usta kendisi. Şahane bir görüntü yönetmeni. Şimdilerde yasta biliyorsunuz, bir aile dramıyla meşgul. Bundan sebep Warner Bros'tan izin almış kendisi. BvS için geri döndüğünde maalesef en iyi işi ortaya çıkaramadı. Yapmaya çalıştıkları harika bir iş. Takdir ediyorum. Ama çağımız gereği film camiasında hataya pek yer yok. Çünkü filmi izlemeleri için yaptıkları geekler bu karakterler hakkında fazla bilgililer. Onlar bizim rol modellerimiz, daha iyi şeyler hak ediyorlar. Bunun getirisi olarak DC külliyatının en büyük iki karakterini bir araya getiren Dawn of Justice maalesef hataları mazur görülemez ama bu evrenin genişletilmesi açısından kayda değer bir işti.


Zack Snyder DC'nin genişletilmiş evreni için çok önemli bir yerde. Man of Steel'in ve BvS'nin yönetmenliğini, Suicide Squad'ın ve Wonder Woman'ın yapımcılığını üstlendi. Wonder Woman'ın yazar kadrosunda da önemli bir yeri var. Suicide Squad'da ayrıca David Ayer için Flash cameosunu çekti. Son olarak fragmanlarına coştuğumuz Justice League filminde yerine Joss Whedon gelene kadar da yönetmendi. Bundan sonra kendisinin ve eşi Deborah Snyder'ın DC evrenine dönüp dönmeyecekleri belirsizdi. Warner Bros'un açıklamalarına göre kendileri pek bir seviliyorlar. Snyder'ın hayranı çok, bu bir gerçek. Ve yine Warner Bros'a göre akıbetleri belli olmayan Snyderler ileride hazır hissederlerse DC evreninde yer alabilirler. Bununla ilgili esas soru ne kadar yer alacakları. Döndüklerinde yani eğer dönerlerse evrenin inşasındaki en önemli kişiler olmaya devam ederler mi yoksa daha geri planda bir rol mü oynarlar. Çünkü onlar gittikten sonra evren ile ilgili epey şey kurulmuş olabilir zaten. Bunları bekleyip göreceğiz.


Geoff Johns ve Joss Whedon Snyder'ın bıraktığı işi devralırken ilerideki filmler için de önemli rol almaya başladılar. Joss Whedon Batgirl'de, Geoff Johns Aquaman, Wonder Woman 2 ve Green Lantern Corps'ta toz artıracaklar. Joss Whedon Justice League'in müzikleri için Snyder tarafından seçilmiş Junkie XL yerine Danny Elfman'ı getirdi. Yeni yayınlanan fragmanlarda Marvel emektarının etkileri göze kolaylıkla çarpıyordu. Bu tip gelişmeler Snyder'ın DC'nin yeni filmlerinde pek de aktif olarak yer almayabileceğini gösteriyor. Ama yine de kim bilir belki evrenin kurucusu sandığımızdan daha fazla etkilidir de döndüğünde son hız devam eder. Siz ne diyorsunuz; Zack Snyder ve eşi Deborah Snyder evrene geri dönerler mi, dönerlerse evrendeki yerlerinin büyüklüğü ne olur, dönmezlerse kalplerimizde yer almaya devam ederler mi?

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget