TARİHİN EN BÜYÜK HABERİ: Disney 20th Century Fox'u Satın Aldı!


Abilerim, ablalarım! Tarihin en büyük haberi az önce bomba gibi düştü camiaya: Marvel evreni sinemada bir araya geldi, Marvel Studios 20th Century Fox'u satın aldı! Heyecanı daha fazla körükleme imkanım yok, tansiyon zaten tavan... İyisi mi raporlaması bana düşmüşi olan tarihin bu en büyük haberinin detaylarını hemen sizlerle paylaşayım!



MCU ile ilgili hazırlanan bu belgesel geçtiğimiz yıllarda izleyicilerle buluşmuştu, hatırlayacaksınız. Kevin Fiege 2008'de başlattığı bu yolculukta gün gün sebat etti, allem etti kullem etti 10. yılında tüm karakterleri beyaz ekranda bir araya getirmeyi başardı.



Marvel Studios, bugün itibariyle 20th Century Fox film stüdyoları ve 20th Century Fox televizyon yapım şirketini satın aldı, FX Network ve National Geographic, yirmi iki yerel spor kanalı, ayrıca Fox'un girişimleri Hulu, Sky ve Star da dahil. anlaşma FOX News, FOX brodcast network ve Fox Sports'u ise kapsamıyor. Disney zaten ABC ve ESPN'i elinde bulundurduğu için, FOX ve Fox Sports'u bünyesine dahil etmeye çalışsaydı 'anti-trust' yasasının hedefi haline gelebilirdi.

Pekiyi bu, film hayranları açısından ne anlama geliyor? Şöyle; Deadpool ve Wolverine'in de dahil olduğu tüm X-Men karakterleri artık resmen MCU'ya dahil oldu diyebiliriz. Fantastic Four'un ise film hakları Constantin Film isimli başka bir şirketle paylaşılıyor, ancak bir mutabakata varılması mümkün. Yani çok büyük ihtimalle, onlar da artık denkelme dahil oldu. Bunun yanı sıra Alien, Predator, Planet of Apes, Kingsman, Die Hard ve Avatar gibi çok büyük franchise'ların da haklarını elde etmiş oldu Disney. Tarihin en başarılı filmi olan Avatar'ın devam filmlerinin çalışmalarına çoktan başladı James Cameron. Lucasfilm'i bünyesine katmış olsa da 1977 yapımım orijinal Star Wars film hakları halen Fox'ta idi. Bu şekilde onu da geri kazanmış oldular ve bir restore edilmiş versiyonun tekrar vizyona girmesi ihtimali de fanları sevindiren bir diğer gelişme oldu.

Ve tüm bunların gerçekleşmesi tabii sadece bu evreni bir araya getirebilme arzusu değildi: zira Disney bu anlaşma için tam 52.4 milyar $'ı gözden çıkardı!



Sizlerin bu anlaşmaya dair görüşleriniz neler? Yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin!

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget