Haftalık Film Önerileri #6


Serimizin 6. yazısına korku filmleriyle devam edecektim ancak gündem sebebiyle bu haftayı yerli film haftası ilan ediyorum. İşte karşınızda izlemeniz gereken 7 Türk filmi ve 2 Türk dizisi.




Pardon (2005)
IMDB 8,5 – RT %87 – ÇEK 8,9




Tamamen şansızlık ve saçma bir olaylar silsilesi sonucu hapse girmiş 3 arkadaşın hikayesini anlatan bu film yaşanmış bir olayı temel almaktadır. 3 muhteşem oyuncu ve onların bir o kadar harika uyumu sonrası ortaya çıkan eser, gerçekten türk sinemasında yer etmeyi hak ediyor.





Kabadayı (2007)
IMDB 7,9 – RT %84 – ÇEK 8,5




Şener Şen gibi bir üstad yanına gerçekten yetenekli Kenan İmirzalıoğlu ve İsmail Hacıoğlu’nu alıp Rasim Öztekin’i de bu kadroya ekleyince güzel bir senrayoyla harika bir iş çıkıyor ortaya. Başından sonuna gerçekten etkileyici olaylara ve repliklere sahip bu film sizi içine çekecektir.





Her Sey Çok Güzel Olacak (1998)
IMDB 8,2 – RT %87 – ÇEK 9,0




Cem Yılmaz’ın oyunculuk konusunda zayıf ama mizah konusunda üst seviyede olduğu bu filmde abisi rolündeki Mazhar Alanson onu harika tamamlıyor. G.O.R.A.’daki Arif karakterinden pek farksız olmayan Altan karakteri işsiz ve güvenilmez biri olarak karşımızda. Böyle senaryolar çok geldi ama hiç biri bu kadar iyi olmadı, belki ileride bu filmin üstüne çıkılabilir. Bilemiyorum Altan bilemiyorum!





Gemide (1998)
IMDB 8,1 – RT %91 – ÇEK 9,4




Alkol ve eroin etkisindeki kumcu gemisi kaptanı ve mürettebatının çalınan paralarını almak için bastıkları mekandan bir kızı kaçırmalarını ve sonradan ona tecavüz etmelerinin üzerine gerçekleşen hikayeyi baz alan filmin bir de devam filmi mevcut: Laleli'de Bir Azize
Serdar Akar efsanesinin başlangıcıdır bu film.





Vizontele (2001)
 IMDB  8,0 – RT %88 – ÇEK 8,8




Onlarca repliği hafızalara kazınmış, onlarca iyi oyuncuyu bir araya toplamış, dramı komediyle harmanlamış bu filmi izlemeyeni esefle kınıyorum.





Devrim Arabaları (2008)
IMDB 8,0 – RT ?? – ÇEK 9,6




Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel’in emriyle yapımına başlanan ancak binbir oyunla engellenen Devrim Arbalarının hikayesini anlatan bu film aslında yakın Türkiye tarihini öğrenmek için gerçekten iyi bir kaynak.





Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (2006)
IMDB  7,6 – RT %79 – ÇEK 8,1




Basit ve geyik esprilerle nasıl komedi yapılır diye alınıp örnek olarak gösterilmesi gereken filmdir. Hacivat ve Karagözün hikayesini temel alan bu film kimin aklına geldiyse ve oyuncu seçimini kim yaptıysa gerçekten helal olsun. Unutulmuş kaliteli filmlerdendir. İzleyin izlettirin.




Bu hafta 1 yerine 2 dizi önermek istiyorum. Bunlardan birisi hala devam ediyor, diğeri ise maalesef ki bitti.




İşler Güçler (2012-2013)
IMDB 8,7 – RT ?? – ÇEK 9,4




Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in başrolünde olduğu Sadi Celil Cengiz’in ise daimi konuk başrol olarak renklendirdiği bu dizi Türk televizyonlarına çok başarılı 3 oyuncuyu armağan etmiştir. Üsküdar’a Giderken isimli diziden sevip takip ettiğim bu heriflerin İşler Güçler dizisi, her bölüm mükemmel her bölümü ekstra komik olarak sizlere harcadığınız zamanın değerini veriyor.




S1F1R B1R (2016-2017)
IMDB 7,7 – RT ?? – ÇEK 9,7





Amatör imkanlarla, 20 dakikalık video yapıyorsunuz ve yaptığınız iş reklamlarla şişirilen, oyunculuk eğitimlerini dibine kadar almış, kameraları yüz binlerce lira olan ve setleri dev gibi olan milyonluk dizileri eze eze geçiyorsunuz. YouTube’a girdiğinizde saçma sapan videolara bakacağınıza şu diziyi açıp izleyin her hangi bir sahnesinden gram pişman olmazsınız. Adana’nın çeteciliğini anlatan Rtük’ten bağımsız sallayan senaryosuyla gönülleri fetheden bu dizi gerçekten yayımda yapımda emeği geçen herkesin Allahına Kurban dedirtiyor.

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget