Süzüp Derledik: 30 Maddede Avengers: Infinity War Fragmanı

Rekorları altüst etti, çoğu sevenlerini hype'lara boğdu, belki tarihinin en ihtişamlı günlerine göz kırptı: Avengers geri dönüyor! Fragmanı (defalarca) izledik, araştırmalarımızı yaptık, ince eledik sık dokuduk, otuz faktörü sizin için derledik. Girizgahı fazla uzatmadan sizleri fragmandan detaylarla baş başa bırakalım.

30. Tony bildiğimiz gibi (değil.)


Daha fragmanın açılış anlarında, vurucu bir dramatik müzik ile turuncu bir halenin altında böyle oturuyordu Tony. Tabii biz komplo teorisyenleri 'Orası neresi öyle, uzay gemisi mi o?' gibisinden background'u gözlerimizle araştırsak da, kameranın odağındaki Tony'nin ifadesi çok net bir şey söylüyor: 'Biz kazanamayacağımız bir savaşa girdik.' Iron Man 3'te başlayan panik atak nöbetleri, akabinde AoU'da Wanda'nın marifetiyle yaşadığı öngörü... Tony bu filmde zannederiz, kaderini tamamlıyor.

Arka plana gelecek olursak- evet, muhtemelen ilk karede gördüğümüz o kızıl gezegende, ve evet arkadaki yıldız şeklindeki siluet de muhtemelen GotG'de gördüğümüz Xandar'lı Nova Corps'a ait bir star blaster'ın enkazı.

29. Hulk Sanctum Sanctorum'a çakılmış!



Filmin en merakla beklenen team-up'larından biri. Bu set fotoğraflarının sızmasının üzerinden oldukça uzun zaman geçti ama, belli ki Banner'ın Sanctum Sanctorum'a çakılması, Tony'nin oraya gelmesi ve Doctor Strange'le beraber karşı koydukları şey, Thanos'un dünyaya ilk kez gelişi!

Tabii muamma, Hulk'un dünyaya nasıl geri döndüğü. Aslında Thor: Ragnarok'un after-credits sahnesi ve bu fragman sağ olsun, Thor'un akıbetiyle ilgili pek çok gediği doldurabiliyoruz zihnimizde. Ancak Banner'ın -tıpkı uzaya çıkışı olduğu gibi- dünyaya dönüşü de bir soru işareti.

28. Oha, Paul Bettany?


2008'den beri MCU bünyesinde olan usta aktörü ilk defa kendi yüzüyle görüyoruz. Alnında parlayan Zihin Taşı'nın haleleri alenen görünüyor. Wanda mı onu kontrol ederek Vision'u hayal ettiği gibi görüyor yoksa vision mu hep arzuladığı gibi onu kontrol etmeyi öğrendi bilinmez ama, ikili arasındaki romantizmin yükseldiği kesin.

27. Thor bir gemide... Ama hangisinde?


Gerek D23'ten sızan footage'larda, gerek resmi fragmanda gördüğümüz gibi Thor ve Guardians bir noktada buluşuyor. Ancak fragmanda gördüğümüz oval pencereler, Guardians'ın gemisi Milano'nun herhangi bir kısmına benzemiyor. öyleyse bu, ya Thor'un Ragnarok'un sonunda kaptanlık ettiği gemi, ya da Thanos2un elinde tutsak. İzleyip göreceğiz.

26. Banner & Nat sonunda beraber. 


Evet, Black Widow'un çizgi romanlarda şimdiye dek Winter Soldier, Daredevil, Hawkeye ve hatta Iron Man gibi pek çok Avenger'la ilişkisi olmuştu ancak Banner ile arasındaki ilişki... Gerçekten ilgimi çekmemişti. hala da çekmiyor. Ancak ortada daha önemli bir soru var bu sahne özelinde sanki: Wakanda'da Hulkbuster ve Hulk'u defansa çağıracak kadar önemli ne var?  Belki de spoiler niteliğinde bir cevabı olabilir  bu sorunun.

25. Dünya takımı toplanır!


Sanctum'un merdivenlerinde bir büyük buluşma daha... kimler gelip geçmedi ki bu merdivenlerden? Strange, Mordo, Kaecilius, Thor, Loki... Şimdi de Tony ve Banner. anlaşılan Yenilmezler'in yeni popüler buluşma noktası burası. Beraber sokaktan gelen çığlıklara ve karmaşaya yöneliyorlar. Bu resimde daha ince bir detay var ki... kısmen daha önemli.

24. Civil War'daki telefon!

 

Resimde de görmüş olduğunuz, Cap tarafından bırakılmış olan acil durum çağrı telefonu, anlaşılan Infinity War'da kullanılıoyr! Kargaça esnasında Tony mi Cap'i aradı, yoksa Cap mi Tony'yi Wakanda'ya çağırdı bilinmez ama Hulkbuster Wakanda'da görüldüğüne göre, bu ikilinin tekrar bir araya geleceğini söyleyebiliriz sanırım.


 23. Örümcek hislerim kıpraşıyor!


Evet, Peter'ın örümcek hislerine ne zaman kavuşacağı uzun zamandır merak konusuydu. Homecoming yönetmeni konuyla ilgili olarak, 'Bunun ilerleyen filmlerde keşfetmesi için güzel bir özellik olduğunu düşündük.' demişti. Anlaşılan o ilerleyen film, Infinity War'muş.

22. Gemi bir çeşit yer çekimi silahı mı?


Fragmandan anlaşıldığı kadarıyla içerisinde çarklar dönen bu devasa halka şeklindeki uzay aracı, binalar gibi büyük kütleleri yerlerinden kaldırabilecek güce sahip. Hatta bu sahnelerin görsel olarak Man of Steel'a benzemesi, insanların aklına bunun bir çeşit yer çekimi maniple silahı olduğu fikri geldi. Bana kalırsa bir çeşit portal jeneratörü de olabilir. Bir başka sahnede Thor'un tüm gücüyle durdurmaya çalıştığı makine de buna benzer bir makineydi galiba. bekleyip göremiz gerekecek.

21. Ebony Maw'a ilk bakış!


Ebony Maw, Thanos'un -aynı zamanda çocuğu olan- komutanlarından bir tanesi. Fragmanda sadece ayakları, Asgard gemisine girip Loki'den Tesseract'ı teslim alırken görülüyor. Karakter CGI ile oluşturulacak. Ebony Maw'ın (kelime anlamı 'siyah ağız') çizgi romanlarda önemli bir gücü var: tıpkı Killgrave gibi, insanları konuşarak etkisi altına alıp istediği şeyleri yapmaya zorluyor. Hatta daha sonra kontrol etmesi daha kolay olsun diye, bir parçasını onların içinde bile bırakıyor! çizgi romanlarda bunun bir örneği var, aşağıdaki görseller kelimelerle anlatabileceğimden daha büyük bir tehlikenin Avengers'ı beklediğini gösterecektir.



20. Evet, tabii ki Loki Tesseract'ı almıştı.


Ragnarok'da hazine odasında... Asgard yıkılmak üzereyken... Tesseract'a öyle baktığı zaman... Hiç şüphelenmez olur muyuz, tabii anladık Loki'nin bir Infinity Stone'u arkasında bırakmadığını! After-credits'de de malum, gemiyle karşılaştılar. Ebony Maw Asgard'lı cesetlerin üzerinden geçerken Loki kübü kime teslim ediyor dersiniz? Eh, malumunuz -ilk Avengers'dan- Loki kübü zaten Thanos'a vadetmiş, karşılığında da bir ordu almıştı. Böylelikle sözünü tutmuş sayılır, ne dersiniz?

19. Thanos haşmetli girişini yapıyor!


Thanos, 2012'den beri bugünü bekliyordu. Aradan altı yıl geçti, ve nihayet istilasına hazır! Sessiz ve derinden, bir bakıma şimdiye dek MCU'da yaşanan her şeyin arkasında o vardı. Avengers'la, Guardians'la, herkesle yolu dolaylı olarak kesişti. Loki, Ultron, Ronan... Hepsi onun maşasıydı. Kızları Nebula ve Gamora bile denkleme girdi. (Zaten Thanos'un böle Yunan tiranları vari bir havası var, adamlarının çoğu öz çocuğu) 

Bu adam planını ilmek ilmek işledi, taşların ortaya çıkmasını bekledi. Şimdi, hepsini ele almak için geliyor! Tabii ten rengindeki değişiklik tartışma konusu oldu ama, motivasyonu ve karizmasından en ufak bir şey kaybetmiş değil. Fragmanda bilinmeyen bir gezegene, bir portal aracılığıyla geliyor. Uzay ve güç taşlarını (mor ve mavi) aldığını görüyoruz. Yukarıdaki kamera arkası görüntüsü de adeta spoiler vererek Zaman Taşı'nın da ele geçtiğini gösteriyor. acaba hepsini bu filmde ele geçirebilecek mi?

18. Iron Spidey iş başında!


Spidey, Iron Spider kostümüyle görüldü! Fragman öncesi promolarda resmini görmüştük ama, iş başında görmek ayrı bir keyif verdi doğrusu. Filmlere göre kostümünün değişmesi heyecan verici, Civil War'da kendi dengi insanlarla karşılaşırken Stark yapımı kostümünü kullanmış, Homecoming'de daha mahalli işlerle meşgulken bundan mahrum kalıp ev yapımı kostümüyle kahramanlık yapmaya başlamıştı. şimdi ise, son teknoloji Stark zırhını kuşanıyor, çünkü kendinden çok daha büyük bir şeyle savaşmak zorunda. Heyecan verici!

17. Thor portalları kapatmaya mı çalışıyor?


Devreye giren bu oval makinanın içinde Thor, iki kol tutmuş ve tüm gücüyle bir şey yapmaya çalışıyor. Tam anlamıyla bir şey. Bir portal açmaya mı çalışıyor, gücü kesmeye mi çalışıyor, hızla giden bir uzay gemisini mi idare etmeye çalışıyor anlayamadım. Ancak çok efor sarf ettiği belli, büyük bir mücadele veriyor gibi. Bize kalırsa bu an, thanos'un elinden kurtulmaya çalışırken filmin henüz başında yaşanıyor. Sebebi ise bir sonraki maddede.

16. Siyahlı Thor


Görünüşe bakılırsa Thor bu filmde, tek gözlü, pelerinsiz, zırhsız ve kısa saçlı klasik imajını geride bırakmış vaziyette, Ragnarokûn sonundaki 'Unworthy' konseptiyle devam edecek. En azından filmin büyük kısmında. Zira bu sahnede, ve Guardians'la karşılaşmasında da bu şekilde giyiniyordu. Diğer taraftan... Vanity Fair'ın meşhur kapak çekiminde gözleri sağlam, pelerinli ve siyah da olsa zırhlı şekilde kamera karşısına geçmişti. Çekimler hangi aşamada yapıldı bilemiyoruz ama, zannederiz pelerine bir dönüş olacak.

15. Proxima Midnight MCU'da!

 

Thanos'un çocuklarından kurduğu kuvveri Black Order'ın (adamın çocukları ordu olmuş) en kuvvetli ve zorlu üyelerinden biri Proxima Midnight. Fragmanda onu da görüyoruz, Nomad'a mızrağını fırlatıyor. D23 konferansında life-size heykelleri görücüe çıkmıştı Black Order ve Thanos2un. İşte o zamandan bu yana merakla ve heyecanla bekliyoruz onu görmeyi. Dövüş yetenekleri, zekası ve kıvraklığı, aynı zamanda liderik özellikleriyle kendisini Gamora ve Nebula'nın bir üst modeli olarak düşünebiliriz. Yine de fragmanda gördüğümüz kadarıyla Proxima, kız kardeşlerinden güç ve yetenekler bakımından çok daha üstünmüş gibi görünüyor.

14. Nomad nedir?


Nomad, 'vatansız, göçebe' anlamına gelen İngilizce bir sıfat. Çizgi romanlarda Steve Rogers, çeşitli hikayelerde Captain America titrini terk ettikten sonra bu kimlikle kahramanlık yapmıştır. MCU'da ise buna dönüşmesi tabii ki Civil War sonrası bir kanun kaçağı haline gelmesinden ileri geliyor. Kostümü ise, Civil War'dakiyle aynı olmakla beraber, kalkanından vazgeçtiği gibi Amerikan bayrağı renklerinden de vazgeçerek kostümünü siyah yapmış. Göğsündeki yıldız da tabii gitti. Bakalım Cap geri dönecek mi? Bekleyelim, görelim.

13. Hulkbuster zırhı geri döndü!



AoU'da bir versiyonunu gördüğümüz Hulkbuster, yeni dizaynıyla geri döndü. Mekan ise Wakanda... Tabii kafada sorular: Banner'ı da Wakanda'da gördük, zırh Banner'a karşı mı? Zırhı Tony mi kullanıyor, yoksa bir başkası mı? çünkü Tony'yi Wakanda'da hiç görmedik. Son olarak: Hulk iyilerin tarafında gibi göründüğüne göre, zırh Kara Hulk'a karşı kullanımda olabilir mi? (bkz: Black Dwarf)

12. Peter Parker Thanos'a karşı!


Adaletin bu mu dünya? El kadar çocuk, Mad Titan'a karşı! Tabii sille tokat yerden yere çalınıyor, Avengers'ın genelinin uğrayacağı akıbet. Bu dövüş muhtemelen makine çalışırken New York'da, ve muhtemelen teke tek değil. D23 footage'ında Tony'nin kucağında yarı felçli gibi yatarken soluk soluğa 'Özür dilerim!' diyordu duygusal bir sahnede ki, muhtemelen bu anın devamı. Tabii fragmanın açılışında Tony'nin üzüntüsü de o anın sonrası muhtemelen, zira aralarında ciddi bir ağabey- kardeş ilişkisi var. Her ne kadar Iron Spider zırhını giyse de Peter, Thanos'la bire bir mücadele edecek güçte değil elbette. Muhtemelen ölmeyecek, Avengers 4'te ve sonraki solo filmini göz önünde bulunduracak olursak... Ancak bedeninde ve ruhunda derin izler açacağı muhakkak, ne de olsa bir çocuk.

11. Wakanda ormanlarında uzaylı kuleleri!


Filmin çekimleri devam ederken yayınlanan kamera arkası görüntülerden biliyoruz ki, Tony, Iron Spider, Doctor Strange ve guardians'ın Thanos'la savaştığı sekans uzayda bir gezegende geçiyor. Zannederim Thanos Uzay Taşı'nı aldıktan sonra mücadeleyi başka gezegenlere taıyor, hatta bu esnada bir gezegenin uydusunu da yok ediyordu. (D23 görüntüleri) Ancak savaşın dünyaya da taşınması gerekli. İşte o savaş... Wakanda'da yaşanıyor. 

Bu kuleler Thanos'un çıkarma gemileri. İçinden çıkanlarsa...

10. Thanos'un film evreninde de Outrider'ları var!



Tıpkı çizgi romanlarda olduğu gibi, Thanos yineöncü kuvvetleri olarak Outrider'ları görevlendirmiş! Wakanda savaşında Black Panther ve diğerleriyle savaşıyorlar. Bu çok kollu, yırtıcı suratlı uzaylı ırkı da 2013'teki Infinity çizgi romanında kendine yer edinenlerden. Thanos'un bizzat kendi tarafından dizayn edilmiş, harcanabilir öncül erleri. Fragmanda çok fazla oldukları görünmedi, sayılarının az olması nadir gözükmeleri çizgi roman ve filmlerin her ikisini de severek takip edenleri üzebilir.

9. Iron Man'in yeni zırhı.


Spider Man'den Hulkbuster'a her yerde imzası olan Tony Stark, her şeyi başlatan adam, her şeyi başlatan zırhında da teknolojisini güncellemeyi ve dizaynını geliştirmeyi ihmal etmiyor. Her ne kadar MCU kostümleri konusunda 'modayı yaratan duayen' o olsa da, kendi giyimini ihmal edecek kadar meşgul değil anlaşılan. 

Aslında bu görüntü bize, Civil War'da ve Homecoming'de prototiplerini gördüğümüz Bleeding Edge zırhının geldiğini gösteriyor. Hatta buna yönelik başka emareler de var, örneğin göğsüne yerleştirdiği, ark reaktörü benzeri ünite gibi. Çizgi romanlardan bildiğimiz gibi Bleeding Edge, nano-teknoloji ürünü bir zırh. Tony'nin vücudundan çıkıyor ve onu tamamen kuşatıyor, her zaman ve her yerde kuşanılabiliyor. Zannediyoruz bu zırh, göğsündeki üniteden çıkan sıvı bazlı bir nano,teknoloji ürünü ve işte BUNU daha önce görmemiştik.

8. Bucky yeni bir adam olarak mı uyandı?


Bucky, Wakanda'da tedavi alrında. Bununla beraber biliyoruz ki Black Panther filminde ortaya çıkmayacak. Pekiyi kriyojenik uykusundan uyanan bu yeni Barnes kim? Hala kafası karışık, Hydra'nın iyi parlatılmış çeliği Winter Soldier mı, Steve'in ölümüne dostu Bucky mi? yeni biri olarak mı uyandı bilmiyoruz ama, içine düştüğü savaşa bakarsak, yepyeni bir güne dünyanın kaderini belirleyecek insanlardan biri olarak uyandığı kesin.

7. Corvus Glaive, Vision'un Zihin Taşı'nın peşinde!


Şeytani Corvus Glaive, Thanos'un sağ kolu. Diğer Black Order mensupları gibi çok fazla olağanüstü yeteneği yok ama, müthiş bir manipülasyon yeteneği, kurnaz savaş taktikleri ve Thanos'a koşulsuz şartsız sadakatiyle onun en yakınındaki adam olmayı başarmış. Karısı Proxima ile birlikte ölümcül bir ikili oluşturuyorlar, ve fragmandaki sekansta Cap, Vision ve Wanda'nın peşindeler. Çizgi romanlardaki çift bıçaklı kargısı neredeyse aynı şekilde uyarlanan Corvus, neredeyse her şeyi kesebilen bu silahla ölümcül bir hüviyete bürünüyor. Pençeli ayağı ve parçalanmış peleriniyle oldukça 'comic-accurate' görünen Corvus, Vision'a aman diletiyor. Şükür ki, yalnız değil.

6. Widow Thanos'un çocuklarından birini mi öldürüyor?


Evet, görsellerden anladığımız kadarıyla Proxima ve Corvus'la verilen savaşa Widow da katılmış, hatta Proxima'nın mızrağı mıdır, Corvus'un kargısı mı bilinmez, bir sopayı birine saplamış gibi. Sonuçta bu bir savaş, her iki taraftan da zayiat olacaktır. Ama bu kadar üst düzey bir komutanını kaybeder mi Thanos? Biri ölürse, muhtemelen Proxima veya Corvus olacak ama ikisi de son derece önemli karakterler. Ayrıca Widow gibi kısmen sıradan bir insanın uzaylı bir süvariyi öldürmesi... Önemli bir mesaj olur. biliyoruz ki Widow bu tarz savaşları, 'onları-kendi-silahıyla-vur' işini seviyor. İspatı ektedir.


5. İki taş gitti, kaldı dört!


Anlaşılan Mad Titan bayağı meşgulmüş, zira biz fragmanda yalnızca Uzay Taşı'nı teslim aldığını görmüşken,  o Gauntlet'e çoktan Güç Taşı'nı eklemiş bile. En son gördüğümüzde Güç Taşı Nova Corps merkezinde, Xandar'daydı. Demek ki oralar karışmış. Tabii taşlarla alakalı başka işaretler de var. Yukarıdaki görsellerde gördüğümüz üzere Corvus Zihin Taşı'na, Ebony Maw ise zaman Taşı'na ulaşıyor. Belki gördüğümüz sahnede diğer taşlar da çoktan eline geçmişti ama CGI ile filmdeki versiyonu değişecek. Bilinmez ama... Adım adım hedefine yaklaştığı kesin.

4. Cull Obsidian Wakanda Savaşı'nın başında mı?

 

Sorunun cevabı muhtemelen evet, çünkü çizgi romanlarda tam da öyle. Çizgi roman paneli Jonathan Hickman imzalı 2013 yapımı Infinity çizgi romanından. Thanos'un askerlerine Black Dwarf'un liderlik ettiğine dikkat edin! Kafalar karışmasın, Cull Obsidian Black Dwarf'un bir diğer adı. Baltalı komutan, 'evil Hulk' çizgi romanlarda artık bu isimle anılıyor. Dikkatle bakarsak burada Outrider'larla savaşan Hulkbuster'ı da görebiliriz. Destansı bir çarpışma olacağa benzer!


NOT: CGI'da Cull'a hayat veren aktör Terry Notary de Avengers setinde orman benzeri bir yerde CGI kostümüyle görüntülendi. Yani kesin diyebiliriz.


3. Rhodey bizimkilerden!


Tabii ki dünyanın sonu gelmişse 'Avengers Assemble'! Nasıl ki Tony Hulkbuster'ı gönderdiyse, Rhodey de vurulmasına sebep olan Falcon'la beraber uçacak. Asıl soru şu ki, acaba fizik tedaviyle iyileşti mi, yoksa War Machine zırhı da Iron Man gibi drone modunda mı uçuyor? Bunu da bekleyip görmemiz gerekecek sanırım.

2. Cap'ın takımının kazanması için... Tony'nin takımının yenilmesi mi gerekecek?


Fragmandan tüm parçaları birleştirirsek Avengers'ın iki ana savaş sekansında savaşmak üzere ikiye ayrıldığını söyleye biliriz: Doctor Strange, Iron Man, Wong, Spider Man, Banner, ve sonunda da Guardians -ve muhtemelen Thor- New York'da bizzat Thanos'la karşı karşıya gelirlerken, Cap, Panther, Widow, Winter Soldier, Hulk, Falcon ve War Machine de ordusuna karşı. Yalanız Banner'ın hem New York'ta, hem Wakanda'da oluşu bize bu savaşların aynı anda yaşanmadığını gösteriyor. Tony ve Peter'ın yaşadıklarına bakarsak, Iron Man'in ekibi yenilmeye mahkum. Görünen o ki Cap ve onun 'Secret Avengers'ı en azından bu filmde tek muzaffer taraf olacak.

1. Guardians ve Thor, denkleme nasıl ve ne zaman dahil olacak?


Muhtemelen uzayda bir yerde verilen bu savaşta. Ragnarok sonrasında Thor, Guardians'la şebeklikte yarışır hale gelen Thor, uzay gemilerine çarpıp onlarla karşılaşmıştı. Chris Pratt, Guardians'ın Infinity War'da sadece 'destek rolünde' olduğunu söylemişti. Tabii işlevleri sadece Thor'u derin uzayda bulup denkleme dahil etmek olamaz. Ayrıca bu savaşta bilfiil çarpıştklarını da artık biliyoruz. Pratt bunu söylerken sadece 'sceenin time' ı mı kast etmişti ,yoksa tamamen bir kelime oyunu muydu, sanırım bunu da bekleyip görmek gerek.

Siz fragmanda ne detaylar gördünüz? Fragman hakkındaki görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin!


  • Black Panther vizyon tarihi: 16 Şubat, 2018
  • The Avengers: Infinity War vizyon tarihi: 27 Nisan, 2018
  • Ant-Man & The Wasp vizyon tarihi: 6 Temmuz, 2018
  • Captain Marvel vizyon tarihi: 8 Mart, 2019
  • The Avengers 4  vizyon tarihi: 3 Mayıs, 2019
  • İsimsiz Spider-Man: Homecoming 2 vizyon tarihi: 5 Temmuz, 2019

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget