Spider-Man: Homecoming, Domestik Box Office'de Iron Man'i Geçti!


Örümcek Adam: Eve Dönüş filmi, ilk Iron Man filmini domestik Box Office'de geride bıraktı. Sony'nin film haklarını Marvel Studios'la paylaşmaya karar verdikten sonra hayata geçirdiği re-make filmi, dünya çapında 737 milyon $'ın üzerinde gişe hasılatı ve yine domestik box office'de bu senenin Guardians of the Galaxy Vol.2 filmini geride bırakarak büyük başarı elde etmişti. Iron Man filmi de vizyona girdiği 2008 yılında oldukça büyük bir başarı elde etmişti, şimdi ise MCU filmleri listesinde gitgide geride kalıyor. Bu da mega-franchise'ın başarısını gösteren bir başka faktör.


Fİlm 175 milyon $'lık bütçesinin, Tom Holland, Robert Downey Jr., Michael Keaton gibi yıldızlarının beğenilen performansıyla çok üstünde gelir elde etti. Box Office Mojo verilerine göre, film ABD'de 318.8 milyon $ gişe hasılatını yakaladı, ki Iron Man için bu rakam 318.4 milyon $'dı. Filmin dünya çapındaki gişe rakamı da, Iron Man'in dünya gişesi olan 585 milyon $'ın çok üzerinde. Homecoming vizyon macerasını, ABD'de en çok kazanan 7. MCU filmi olarak, Guardians'ın ilk filminin hemen ardında bitirecek gibi görünüyor.

Film aynı zamanda Tobey Maguire'ın ilk filminin 262 milyon $'lık gişesini ve Andrew Garfield'ın 202 milyon $'lık gişesin de geride bırakarak, ABD gişesinde en başarılı ilk Örümcek Adam filmi olmuş durumda.

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget