The Witcher'ın İlk Oyununa Hayranlarından Remake Geliyor

The Witcher 3,neredeyse serinin ilk 2 oyununu geride bırakarak tek başına bütün seriyi taşıyabiliyor. İkinci oyunu ne kadar beğenilmiş olsa da son oyun onu bile geçmeyi başardı.
Serinin ilk oyununa gelirsek;
Diğer 2 oyunun yanında kötü grafiklere sahip olduğu aşikar.
Günümüzde çoğu oyuncu,grafik ve görselliğe fazlasıyla önem veriyorken ilk oyunu oynamak insanlara sıkıcı gelebiliyor.



Ve malesef tek kötü yanı bu değil.Kontrolleri,dinamikleri ve dövüş mekanikleri yeni nesil oyunlarda görmediğimiz bir şekilde karışık ve zor.
Zaten firma da bunu fark etmiş olacak ki diğer 2 oyun, oynanış ve grafik olarak kendini ilk oyundan çok daha farklı bir şekle soktu.
Hali hazırda çok sevilen ve beğenilen üçüncü oyun Wild Hunt, hem oynanış hem hikaye bazlı bir oyun olarak başarılı.The Witcher ise, hikaye olarak başarılı fakat oynanış ise can sıkıcı.



Serinin severleri bunun farkında ve yıllar süregelen bir şekilde serinin yapımcı firması CD Projekt Red'den ilk oyunun bir remake versiyonunu yapmalarını istedi.
Fakat Cd Projekt Red bu isteğe olumsuz yanıt verdi ve henüz bir Remake yayınlamanın acelesi içerisinde olmadıklarını dile getirdiler.
Neyse ki serinin hayranlarından mod yapımıyla uğraşan bir grup,bu işi sırtlandılar ve ilk oyunun hikayesini Üçüncü oyunun motoruyla bir Mod haline getirmeye başladılar.


Mod yapımcısı Daniel Hindes  ve birlikte çalşıştığı  birkaç modcu kankası The Witcher'ın giriş bölümünü The Witcher 3'ün motoruyla tekrar oynanabilir hale getirdi. 
İşte oynanış videosu;















Oyunu bu seviyeye getirmek birkaç aylarını almış
Oynanabilir kısımlarda bariz hatalar olsa da yaptıkları işte ilerlemeleri takdire şayan. *clap*clap*clap


Açıklamaları ise şöyle; 
Yıldönümünü kaçırdık çünkü aceleye getirmek istemedik.Umarız eğlenirsiniz dostlar!Tüm sahnelerin (açık sahneli videolar hariç) yapımında tamamen w2scene encoder ve Storyboard UI (SBUI) kullanıldı. (Elle düzenlenmesi gereken her bir sahne ve ek mod gerektiren her sahne için,ekstra notepad++'da .yml üretildi).
Bazı sahneler birazcık kalitesiz gözüküyor.(Merdivenli sahne gibi..iğrenç),anlamanız dileğiyle..

Eğer oyunun neye benzeyeceğini ve nasıl oynanacağını deneyimlemek istiyorsanız Bu linkten indirebilir ve detayları için göz gezdirebilirsiniz.

İşte ilk oyundan ve Remake versiyonundan 2 görüntü;Detay ve grafik farkını anlayabilirsiniz.

İlk oyundan Triss ile yapılan bir konuşma.
  


Remake versiyonundan. Saçlardaki detaylar bile Remake için yeterli bi sebep olsa gerek.

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget