Karakter Tanıtımları: Black Bolt


Çıkışına sayılı günler kalan Inhumans dizisinde Anson Mount tarafından canlandırılacak olan Inhumanların Kralı ve en güçlülerinden biri olan Black Bolt kimdir?

Asıl adı Blackagar Boltagon olan karakter Stan Lee ve Jack Kirby ikilisi tarafından yaratılmış ve Marvel evreninde önemli bir noktaya konmuştur. İlk defa Fantastic 4’un #45. sayısında(Aralık 1965) gözüken karakter Dünyanın en güçlüleri arasında yer alan Black Bolt’un gücünün önemli bir kaynağı ise 'hipersonik ses titreşimleri'. En ufak sesi bile ölümcül seviyede güçlü olan karakter ağzını kolay kolay açmayan bir yapıya sahip aksi halde sonuçları çok kötü olabiliyor. Bir diğer gücü ise 'elekrtonları harekete geçirebilmek'. Kostümündeki anten bu tam olarak bunun için. Bu sayede maddeleri, enerjiyi hatta yer çekimini bile manüpüle edebilir. Son olarak ta telepatik güçlere sahip bu sayede kendini telepatik düşmanlarına karşı koruyabilir.

Inhumanların Kralı olmasından dolayı her zaman halkının iyiliği ve refahı için doğru olduğunu düşündüğü şeyleri yaptı ancak, yapacaklarını hiç kimseye danışmadan yapması nedeniyle başı sık sık derde girmiştir. Kardeşi Maximus’a gerçekten çok bağlı ve kardeşi ne yapmış olursa olsun kardeşini yalnız bırakmayan bir yapıya sahip. En hassas olduğu konulardan biri ise Aşkı Medusa, Medusa’ya duyduğu büyük sevgi sonucunda evlenip onu Inhumanların kraliçesi yapmıştır. Ancak ilişkileri her zaman iyi gitmemiştir. Buna örnek olarak Genetik konseyi Black Bolt'un gücünden dolayı Medusa'yla bir çocuğu olmasını istememektedir. Medusa’da çocuk istediğinden dolayı Black Bolt,Medusa ve Genetik Konseyi arasında kalmıştır.

Karakterin başarılarının bana göre en önemlilerinden biri kardeşinin getirdiği Kree istilacılarının gemisini o zamanlar kullanması yasak olan hipersonik sesiyle parçalaması olabilir. Bu olaydan sonra Inhumanlar Black Bolt'u kendilerine kral yapmışlardır.

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget