Jared Leto, Blade Runner 2049 çekimleri için kendisini körleştirdi


Jared Leto metot oyunculuğu konusunda kendisini sıklıkla kanıtlamış bir aktördür. İleriye gitmekten ve deneyimlerden çekinmez. Suicide Squad'da da ileriye giderek karaktere girmiş ve çekimler sırasında kendi adına cevap vermeyi reddetmişti. Hatta Joker rolüne iyice bürünerek bu haliyle kastla beraber takılıp zaman geçirmiş, onlara bir takım değişik hediyeler göndermişti. Joker'in hediyelerini düşünecek olursanız, pek de hoş bir tecrübe olduğunu sanmıyorum diğerleri için. 2007'de de Chapter 27'de oynadığı Mark David Chapman rolü için 27 kilo almıştı. Bir anda aldığı kilolar yüzünden tekerlekli sandalyeyle hareket etmek zorunda kalıp gut hastalığına yakalanmıştı. Bu sefer ise Blade Runner 2049 filmi için kör oldu.


Tabi bu gerçek anlamda bir körlük değil. Zaten karakteri Niander Wallace kör bir karakter ve aynı zamanda filmin de kötüsü. Çekimler için kullandığı özel kontakt lensler onu kör haline getirdi. Onun bu adanmış yaklaşımı ve delice tercihlerinden çok etkilenen yönetmen Denis Villeneuve Leto'nun film için bir takım özel şeyler yarattığına inanıyor. İlk çekimde bile karakterine giren Leto için şunları söylemiş kendisi:
"Hiçbir şey göremiyordu. Bir asistanın yardımıyla epey yavaşça yürüyordu. Sanki İsa'yı bir tapınağa yürürken görmek gibiydi. Herkes sessiz kaldı ve adeta kutsal bir an oluştu. Herkes korku ve huşu içindeydi. Hem çok güzel hem de çok güçlüydü - gözyaşlarına boğuldum."

Jared Leto'nun bu etkileyici metot oyunculuğu için siz ne diyorsunuz?

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget