İnceleme: Despicable Me 3: Kötülük Soyumuzda Var Kardeşim


Hırsızlığı ve kötü adam olmayı bırakan Gru artık eşi Lucy ile birlikte kötüleri yakalayan bir organizasyonda ajan olarak çalışmaktadır. Fakat işler pek yolunda gitmemektedir. Balthazar Bratt adlı kötünün son işinde ortalık iyice karışır ve Gru ile Lucy işten atılırlar. Bunu çocuklara nasıl söyleyeceklerini kara kara düşünürken Gru bir ikizi olduğunu öğrenir ve onun malikanesine doğru yola çıkarlar. Böylece yeni bir maceraya atılmış olurlar. Despicable Me (2010) ilk çıkan filmiyle büyük bir beğeni toplayınca devam filmleri de gelmeye devam etti. Özellikle Gru’nun küçük işçileri Minyonlar serinin en çok sevilen karakterleri oldular. Her ne kadar ilk filmin etkisini yaratmasa da Despicable Me 3 de bizlere iyi bir seyir keyfi sunmayı başarıyor.


Bu filmde Gru’nun hatırlamadığı geçmişi, Lucy’nin iyi bir anne olma çabası ve çok ünlüyken bir anda Hollywood’dan şutlanan bir kötünün intikamı bizlere sunuluyor. Minyonlar yine her halleriyle güldürmeyi başardıkları gibi bu filmde daha az bir role sahipler. Özellikle filmin başrolleri Gru ve ikiz kardeşi Dru oluyor. Dru aslında Gru’nun eksik olan yanları, Gru’da Dru’nun eksi yanları diyebiliriz. Yani resmen bir elmanın iki yarısı oluyorlar film boyunca. Bu uyum da bizlere izlerken oldukça keyif veriyor. Film, 1 buçuk saatlik süresi ile dolu dolu ve sürükleyici geçmeyi başarıyor.


Filmde seslendiren isimlerin Steve Carell (Gru/Dru) ve Kristen Wiig (Lucy) gibi komedi filmlerinde başarı yakalayan oyuncular olması filme eğlence anlamında katkı sağlayan önemli etkenlerden birisi oluyor. Animasyonlarda seslendirmenin önemini bir kez daha bu örnekle görmüş oluyoruz. Balthazar Bratt adlı kötü karakterin 80’lerden kalma bir tip olması ve o döneme ait bir tarzının olması da filmin her yerine yansıyor. Özellikle onun sahnelerinde 80’lere ait ünlü şarkıların kullanılması da çok güzel bir detay oluyor. Karakterin giydiği kıyafetler de bu detaylar arasında yer alıyor. İlk filmden bu yana olduğu gibi yine Pharrell Williams şarkıları bolca kullanılıyor. Minyonlarında hapishanedeki anlarının Freedom parçası eşliğinde gösterilmesi de ayrıca keyif veriyor.


Despicable Me 3, ilk filmin etkisini yaratmayı başaramasa da ilgi çekici hikayesi, müzikleri ve minyonları ile seyirciye iyi bir seyir keyfi vermeyi başaran eğlenceli bir animasyon olarak vizyonda yerini alıyor. Seriyi sevenlerin kesinlikle kaçırmamasını öneririm.

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget