Russo Biraderler, Star Wars Filmi Yönetmek İstiyor!



Marvel'ın son yıllardaki bence en büyük başarısı, Joe ve Anthony Russo'yu belki en sağlam senaryolarında kaptan köşküne getirmeleriydi. Sonuçta ortalığı kasıp kavuran, dumanı hala üstünde tüten Marvel'ın sessiz devrimcisi, başyapıtı 'Kaptan Amerika: Kıs Askeri' çıktı ortaya. Şimdi bu ikili Disney'le de arayı yapmış, Avengers'da da tahta oturmuş, ufaktan başka yerlere yol yapıyorlar.

Variety'ye verdikleri röportajda ikiliye 'Star Wars filmi yönetmekle ilgilenir misiniz?' sorusu yöneltilmiş. Kendileri de 'Bayılırız!' cevabını vermekle kalmadılar, bu cevabı verdiklerini de tüm sosyal medya hesaplarında ilan ettiler. Dikkatinizi çekerim, röportaj Avengers filmi hakkındaydı.

Bu insanlar da, çoğumuz gibi Star Wars hayranı olarak yetişmiş kişiler tabii ki. Nitekim yeryüzünde bir Star Wars filmi yönetmek istemeyecek bir yönetmen olduğunu düşünmüyorum. Artık iyiden iyiye genişleyen evrende daha fazla filmin çekilmesi, Disney'e yakın yönetmenlerin de önüne bulunmaz bir fırsat sundu. Ama bu ikili...

Örnekler önümüzde. Bu insanlar her şeyden evvel yüksek bütçeli film yapmayı iyi biliyorlar. Daha doğrusu öğrendiler, zira Winter Soldier öncesi böyle bir tecrübeleri yoktu. ilk yüksek bütçeli yapımlarında böyle bir eser ortaya koymaları da 'Bu adamlarda iş var.' dedirtti zaten bize.

Ayrıca Russo Biraderlerin iyi yaptığı bir başka şey de, ele aldıkları materyali iyi anlamadan yola çıkmamaları. Yine Winter Soldier'dan  örnek verirsek, film Katan Amerika'nın ideolojisini çok iyi anlatan, hatta baştan sona bunu anlatmak üzere kurgulanmış bir projeydi. Bu doğrultuda filmin senaristleriyle de sıkı bir mesai harcanmıştı. İşte bu çalışma da ödülünü müthiş bir film olarak verdi. Star Wars'da kaynak materyalin kalitesi ortada. Böyle bir mesai harcanması da... Hayal bile edemeyeceğimiz sonuçlar verecektir.

Olasılıkları düşünürsek... 2018'de gelecek Han Solo film de yönetmenini bulduğuna göre, kesinleşen filmlere göre iki ihtimal kaldı: 2019'daki Bölüm 9 ve 2020'de vizyona girecek 3. spin-off filmi. Bu esnada Avengers 3'ün ikinci filminin de prodüksiyon aşamasında olduğunu düşünürsek... En kuvvetli ihtimal 3. spin-off filmi.

Şahsi olarak, The Last Jedi'ı henüz görmediğimiz şu günlerde benim en heyecanla beklediğim film bu. Zira bu filmin, henüz resmileşmese de Obi-Wan'ın hayatını konu alacağı konuşuluyor. Kendisi benim Star WArs evrenindeki favori karakterimdir. Yani... tüm hesaplar tutarsa 2020'de cümbüş var sevigli okurlar, cümbüş var!

Siz ne düşünüyorsunuz, yorumlarda belirtmeyi ihmal etmeyin.

Yorum Gönder

[disqus]

Çizgi Evreni

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget